"Це нерозумно і по-дитячому": Мелоні озвучила свої очікування щодо відносин зі США після виборів президента
"Це нерозумно і по-дитячому": Мелоні озвучила свої очікування щодо відносин зі США після виборів президента

"Це нерозумно і по-дитячому": Мелоні озвучила свої очікування щодо відносин зі США після виборів президента

Відносини між Сполученими Штатами та Італією, як і взагалі відносини між країнами "Великої сімки", коригуються з точки зору прагматизма і не мають залежностей від особистих уподобань. Саме тому у разі обрання Дональда Трампа президентом ніяких змін у відносинах США та Італії не станеться.

Принаймні, так вважає прем’єрка Італії Джорджія Мелоні. За її словами, італійський уряд буде співпрацювати однаково гарно як з адміністрацією Трампа, так і з адміністрацією Джо Байдена. 

Як відомо, Мелоні у Європарламенті очолює групу "Європейські консерватори та реформісти", і цю політичну силу вважають близькою до американських республіканців. Але, як каже італійська прем’єрка, це не завадило їй "дуже добре працювати з адміністрацією Байдена". 

"Я продовжуватиму цю співпрацю, якщо Байдена переоберуть. І так само добре співпрацюватиму з новою адміністрацією Трампа. Нам важлива надійність альянсу із США. Вважати, що відносини між двома країнами G7 змінюються на основі зміни урядів, є нерозумним і по-дитячому", – сказала Мелоні. 

Аналогічно, за її словами, Італія буде "добре співпрацювати" і з новим британським урядом, незважаючи на те, що особисто Мелоні більш подобається колишній британський прем’єр Ріші Сунак.

"Я вже бачила (нового прем’єра Великої Британії Кіра) Стармера і можу заявити, що ми будемо добре працювати разом. У мене були особливо тісні стосунки з Сунаком, включаючи особисту дружбу. Але зараз відкривається новий етап взаємовідносин країн, і тому ідеологічний вимір не завадить нам укладати угоди, що становлять національний інтерес країн" – зазначила Мелоні.

Італійська прем’єрка додала, що позиція її країни щодо підтримки України незмінна й непохитна. 

Як повідомляв OBOZ.UA, уряд Італії не лише займає чітку позицію щодо підтримки України – ця країна вже готова відіграти провідну роль у виробництві сучасної зброї для нашої держави.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader