Желейний торт, що готується із використанням кисломолочного сиру та лаванди – це справжній витвір мистецтва. Легкий, елегантний, без нав’язливого смаку – саме такий десерт найкраще смакуватиме влітку.
Фудблогерка з ніком thefoodhub by ilona в Instagram розповіла, як приготувати цю страву. Вона також детально описала процес приготування прозорого желе, що стане родзинкою даного десерту.
Інгредієнти для сирного шару
- Кисломолочний сир – 200 гр
- Вершки 33% - 200 гр
- Цукор – 100 гр
- Молоко – 50 мл
- Желатин – 15 гр
Інгредієнти для прозорого шару
- Вода – 1 скл
- Желатин – 15 гр
- Цукор – 2-3 ст.л.
- Ванілін
- Сік лимону – 1 ст.л.
- Лаванда
Спосіб приготування
1.Спочатку готуємо прозорий шар. Нагріваємо воду до кімнатної температури. Додаємо желатин та перемішуємо до розчинення.
2. Додаємо цукор, лимонний сік та ванілін. Перемішуємо.
3. Додаємо лаванду, перемішуємо та виливаємо у силіконову форму.
4. Відправляємо у холодильник до повного застигання.
5. Готуємо сирний шар. Сир вершки та цукор змішуємо у чаші блендера до однорідності.
6. Желатин відправляємо у сотейник, вливаємо молоко та залишаємо на 10-15 хвилин.
7. Постійно помішуючи нагріваємо на маленькому вогні до розчинення желатину.
8. Сирну масу поєднуємо із желатином та залишаємо до охолодження.
9. Збиваємо міксером на високих обертах.
10. Виливаємо у форму із прозорим шаром та відправляємо у холодильник до застигання.
11. Перед подачею дістаємо желе з форми.
На OBOZ.UA є й інші рецепти десертів:
- Десерт з полуниці
- Шоколадний десерт
- Десерт без яєць та цукру