Цього разу на своїй сторінці в Instagram одеський ресторатор Савелій Лібкін показав, як приготувати баклажанну ікру, щоб вона була смачною, як у ресторані.
У розрахунку на чотири порції баклажанної ікри ресторатор бере такі інгредієнти:
- баклажани - 3 шт. (приблизно 700 г)
- помідор (бажано сорту "Мікадо") - 1 великий
- цибуля - 2 шт. середнього розміру
- олія соняшникова - 2 ст.л.
- часник - 2-3 зуб.
- петрушка - пів пучка
- сіль - за смаком
Ресторатор відзначив, що можна також додати один солодкий перець, але традиційніший рецепт без нього.
Баклажани потрібно помити, зробити на них проколи виделкою чи ножем, щоб вони не "вибухнули", та запекти – або в розігрітій до 200 градусів духовці, або на чавунній пательні під кришкою, періодично перевертаючи їх, або найкраще – на вугільному грилі.
Запечені баклажани викладаємо на дошку та даємо їм відпочити хвилин 15-20. Ложкою вибираємо мʼякоть баклажана, шкірка для ікри не знадобиться.
Помідор також підпікаємо або на грилі, або в розігрітій до 200 градусів духовці, а потім чистимо від шкірки. Цибулю теж запікаємо, але її потрібно загорнути в фольгу, а потім вже потримати 10 хвилин на грилі або при 200 градусах у духовці.
Коли всі овочі охолонуть, дрібно їх нарізаємо. Додаємо вичавлений часник. Консистенція баклажанної ікри має бути майже однорідною, але не повністю, в ній мають бути шматочки - "ікринки".
У кінці додаємо дрібно нарізану петрушку, соняшникову олію, а також сіль за смаком. Перед подачею ресторатор радить ати баклажанній ікрі настоятися кілька годин.
Останні новини України:
Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".
Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.
Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.