Дієтологи попереджають: приготування їжі з вершковим маслом може мати серйозний побічний ефект
Дієтологи попереджають: приготування їжі з вершковим маслом може мати серйозний побічний ефект

Дієтологи попереджають: приготування їжі з вершковим маслом може мати серйозний побічний ефект

Навіть натуральне масло, без хімічних добавок, може мати серйозний побічний ефект при постійному вживанні. Деякі дієтологи стверджують, що приготування їжі з маслом може збільшити ризик розвитку хронічних захворювань.

Але яка кількість масла може викликати проблеми? І чи дійсно приготування з маслом є шкідливим? Відповідь на ці питання знає eatthis.com.

Чи шкідливе масло?

Загалом – ні. Вершкове масло є молочним продуктом, яке роблять зі збитих коров'ячих вершків. Воно багате на вітаміни та мінерали, корисні для організму. Масло містить вітаміни А, Е, В12 і К, а також лауринову кислоту, яка допомагає при інфекціях.

Дослідження показали, що масло може покращити травлення, боротися з раком і навіть допомагати у схудненні. То чому ж багато хто вважає масло шкідливим? Все залежить від контролю порцій та кількості споживаного масла. Приготування з маслом може збільшити його споживання, що веде до негативних наслідків.

Скільки масла занадто багато?

Контроль порцій і помірне споживання жирної їжі – це ключ до здоров'я. Готувати з невеликою кількістю масла час від часу можна, але постійне використання великої кількості може викликати побічні ефекти.

"Якщо у вас немає проблем із травленням, побічні ефекти будуть мінімальними або відсутніми під час приготування їжі з маслом. Але у довгостроковій перспективі, якщо ви постійно готуєте з маслом, можуть виникнути проблеми з високим рівнем холестерину, серцевими захворюваннями та збільшенням ваги", – каже експерт Річчі-Лі Хоц.

Одна столова ложка вершкового масла містить 100 калорій і 7 грамів насиченого жиру. Фахівці стверджують, що лише 5-6% ваших калорій має надходити з насичених жирів. Це становить близько 13 грамів для середньої дієти з 2000 калорій. Отже, одна столова ложка масла забезпечує 54% добової норми насичених жирів. Дієтологи радять краще використовувати олію замість масла.

Загалом, споживання невеликої кількості вершкового масла не завдасть шкоди вашому організму, але перевищення може спричинити серйозні побічні ефекти. Все залежить від того, як ви хочете споживати масло: чи готувати на ньому страви, чи використовувати для заправки салатів або випічки? Вибір за вами!

Раніше OBOZ.UA опублікував найкращі звички вживання йогурту для схуднення.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader