Один із хороших способів, що зробити з фруктами і ягодами, щоб поласувати ними і взимку – зварити варення. Такий смаколик сподобається усім членам сім’ї і дуже довго зберігатиметься. Але перед тим, як готувати таку солодку страву, у багатьох може виникнути запитання – який посуд підходить для варіння варення.
Є кілька варіантів ємностей, які можна використовувати для приготування варення. Але одне з основних правил, яких варто дотримуватися – така ємність повинна мати товсті стінки і дно. У такому разі під час приготування добре зберігатиметься і рівномірно розподілятиметься температура.
Чи можна в емальованій каструлі варити варення
Часто може виникати питання, чи можна в емальованій каструлі варити варення. Емальована ємність також підходить для приготування таких солодких заготовок. У такій каструлі температура повітря буде добре розподілятися, і варення зможе добре прогрітися.
Емальовані каструлі підходять для приготування багатьох страв, адже такий посуд допомагає краще зберігати вітаміни під час приготування. При контакті з будь-якими металевими предметами їжа окислюється, і при цьому багато корисних речовин руйнується. Емальований посуд допомагає зменшити втрату вітамінів.
Для варення такі каструлі також підходять, проте в такому разі не можна допустити його пригорання, пише сайт fatline.com.ua.
"У ньому (емальованому посуді – ред.) варять звичайні супи і борщі, компоти та лимонад. Можна робити варення, ось тільки не можна допустити його пригорання (для цього, якщо у вас газова плита, покладіть на конфорку плоский камінь або спеціальну підставку, і після цього ставте миску з ласощами)", – йдеться у публікації.
Вас також може зацікавити: