Чи дійсно протеїновий порошок втамовує голод: пояснення дієтолога
Чи дійсно протеїновий порошок втамовує голод: пояснення дієтолога

Чи дійсно протеїновий порошок втамовує голод: пояснення дієтолога

Протеїновий порошок є швидким і зручним способом збільшити кількість білка у вашому раціоні. Ви можете просто додати його до здорового коктейлю або протеїнового смузі, щоб отримати необхідні поживні речовини для м’язового росту.

Хоча протеїновий порошок здається корисним для вашого тіла, він, як і будь-який інший продукт, має свої ефекти. Деякі з них можуть сприяти досягненню ваших фітнес-цілей та покращенню здоров’я, пише eatthis.com.

"Багато хто використовує протеїновий порошок для досягнення своїх цілей у здоров’ї. Окрім допомоги у нарощуванні м’язової маси, споживання протеїнового порошку може справді придушити ваш апетит. Як не дивно, але регулярне використання протеїнового порошку може зменшити виділення гормонів, що викликають голод, таких як грелін", – каже дієтолог Діна Тотосегіс.

Крім того, протеїновий порошок допомагає також збільшити виділення гормонів ситості, таких як пептид YY. "Це дозволяє вам довше відчувати ситість та менше відчувати голод, що є ідеальною комбінацією для контролю ваги та апетиту", – додає вона.

Є багато досліджень, які підтверджують це. Наприклад, одне дослідження, у якому взяли участь дев’ять молодих жінок із ожирінням, показало, що вживання напою з сироваткового протеїну знижує апетит.

Ці висновки стосуються і чоловіків. У дослідженні 2011 року, опублікованому в Nutrition Journal, було встановлено, що вживання 20 грамів казеїну та горохового протеїну за 30 хвилин до їжі підвищує відчуття насичення та зменшує кількість споживаної їжі. Проте дослідження також виявило, що час вживання протеїнового порошку має значення, оскільки при вживанні безпосередньо перед їжею учасники не відчували підвищеної ситості та не споживали менше їжі.

Отже, незалежно від того, чи прагнете ви схуднути, чи просто хочете контролювати апетит протягом дня, протеїновий порошок може допомогти вам досягти ваших цілей.

Раніше OBOZ.UA пояснював, що буде, якщо пити колаген щодня.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader