ТОП - 5 рецептів літньої випічки від наших бабусь

Найчастіше влітку немає багато часу на випічку, тому сьогодні приготуємо швидкі страви за старим рецептами

Зміст

Манний насипний пиріг з ягодами

Інгредієнти:

  • Борошно - 130 г (1 склянка ємністю 200 мл)
  • Крупа манна - 150 г (1 склянка)
  • Цукор – 160 г (близько 1 склянки) + 1 ст. ложка
  • Масло вершкове (холодне) - 100 г
  • Ягоди – 250 г
  • Розпушувач - 2 ч. ложки
  • Ванілін - 2 щіпки
  • Сіль - 1 щіпка

Рецепт - Манний насипний пиріг з ягодами

  • Якщо ви використовуєте заморожені ягоди, розморожувати їх не потрібно
  • Вершкове масло до моменту приготування має бути холодним
  • Духовку одразу увімкніть для розігріву до 180 градусів
  • У мисці з'єднайте манну крупу, борошно, цукор, розпушувач, сіль та ванілін
  • Віночком добре перемішайте сухі інгредієнти
  • Дно форми для випікання прокладіть пергаментом
  • Насипте у форму 1/3 частину сухої суміші, розподіліть рівним шаром
  • Поверх сухої суміші розподіліть половину ягід
  • Ягідний шар рівномірно засипте половиною сухої суміші, що залишилася
  • Зверху викладіть ягоди, що залишилися
  • І присипте їх сухою сумішшю, що залишилася
  • Холодне вершкове масло натріть на великій тертці прямо у форму, щоб воно рівномірно покрило верх пирога
  • Присипте поверхню 1 ст. ложкою цукру
  • Відправте форму в духовку і випікайте насипний пиріг із замороженими ягодами 45-50 хвилин при температурі 180 градусів
  • Готовий пиріг остудити до теплого стану у формі
  • Потім акуратно витягніть пиріг, перекладіть на блюдо і дайте йому охолонути вже повністю
  • Манний насипний пиріг із ягодами розріжте на порції та подайте до столу

Смачного!

Сметанний кекс з абрикосами

Інгредієнти:

  • Сметана 20-25% - 100 г
  • Масло вершкове (розм'якшене) – 60 г + для змащування форми
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 180 г
  • Борошно - 230 г (1,5 склянки ємністю 250 мл)
  • Розпушувач – 10 г
  • Ванільний цукор – 1 ч. ложка
  • Абрикоси – 350 г
  • Цукрова пудра – для прикраси (за бажанням)

Покроковий рецепт - Сметанний кекс з абрикосами

  • Включаємо духовку для розігріву до 180 градусів
  • У мисці з'єднуємо яйця, цукор та ванільний цукор
  • Збиваємо 5-7 хвилин
  • Додаємо вершкове масло та сметану, збиваємо ще хвилину
  • Борошно змішуємо з розпушувачем та просіюємо до рідких інгредієнтів
  • Збиваємо
  • Тісто виходить досить густе
  • Абрикоси вимиваємо, очищаємо від кісточок і дрібно нарізаємо
  • Форму для випікання щедро змащуємо вершковим маслом
  • Абрикоси додаємо в тісто
  • Акуратно перемішуємо лопаткою
  • Заповнюємо форму тістом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин
  • Готовність кексу перевіряється на прокол шпажкою - вона повинна вийти з сухою
  • Спечений кекс виймаємо з духовки та залишаємо у формі на 10-15 хвилин
  • Потім дістаємо випічку з форми та повністю остуджуємо
  • Сметанний кекс з абрикоси готовий

Приємного чаювання та яскравого літа! 

Чайний пиріг з персиками та цукровою скоринкою

Інгредієнти:

  • Персики – 350 г
  • Чай зелений - 3-5 г
  • Вода – 150 мл
  • Олія - ​​50 мл
  • Цукор - 100 г
  • Борошно пшеничне - 150 г
  • Розпушувач - 5 г
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Для цукрової скоринки:
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Олія - ​​100 мл

Покроковий рецепт - Чайний пиріг з персиками та цукровою скоринкою

  • Персики найкраще вибирати стиглі, із щільною м'якоттю
  • Відразу увімкніть духовку розігріватись до температури 180 градусів
  • Закип'ятіть воду
  • Залийте чай гарячою водою та залиште приблизно на 3-4 хвилини
  • Коли чай завариться, видаліть пакетик
  • Якщо використовували листовий чай, процідіть через дрібне сито
  • Влийте в заварений чай олію
  • Перемішайте
  • Охолодження чаю чекати зовсім необов'язково 
  • В окрему миску просійте борошно з розпушувачем
  • Додати ванілін
  • Перемішайте
  • Частинами, щоразу перемішуючи, влийте в миску з борошном чайно-масляну суміш
  • Ретельно перемішайте до однорідності
  • Тісто на чаї має вийти досить рідким і стікати з ложки "стрічкою" - так і має бути
  • Борошно може відрізнятися, тому якщо тісто вийшло занадто густим – нічого страшного, можна довести його до потрібної консистенції, потроху додаючи воду чи чай
  • Персики вимийте, обсушіть і наріжте часточками товщиною приблизно півсантиметра
  • Додати персикові часточки в тісто
  • Акуратно перемішайте, щоб не розчавити персики
  • Форму для випікання (діаметром 18-21 см) застелити пергаментом
  • Вилийте тісто у форму та розрівняйте лопаткою
  • Надішліть форму в духовку, попередньо розігріту до температури 180 градусів Випікайте пиріг із персиками 30-40 хвилин. Точний час випікання залежить від духовки
  • Поки печеться персиковий пиріг, можна приготувати суміш для цукрової скоринки
  • В окремій ємності з'єднайте цукор і олію
  • Перемішайте
  • Вийміть із духовки форму з пирогом
  • Духовку не вимикайте
  • Полийте чайний пиріг цукрово-олійною сумішшю
  • Відправте пиріг назад у духовку і випікайте приблизно 15-20 хвилин
  • Чайний персиковий пиріг готовий
  • Злегка остудіть його, витягніть із форми і перекладіть на тарілку
  • Подавайте пиріг, за бажанням прикрасивши його м'ятою
  • Хрумка цукрова скоринка і ніжна серединка із соковитими персиками - чудовий варіант простого частування до чаю

Приємного чаювання! 

Кекси з персиками

Інгредієнти:

  • Персики – 300 г (3 шт.)
  • Масло вершкове (розм'якшене) - 50 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор - 100 г
  • Борошно - 150 г (1 склянка ємністю 250 мл)
  • Розпушувач – 0,5 ч. ложки
  • Сіль - 1 щіпка

Покроковий рецепт - Кекси з персиками

  • Духовку вмикаємо розігріватися до 180 градусів
  • Вершкове масло заздалегідь залишаємо в теплому місці, щоб воно злегка розтануло
  • Яйця збиваємо із цукром та щіпкою солі протягом 2-3 хвилин
  • Додаємо масло до яєць і збиваємо хвилинку
  • Додаємо борошно з розпушувачем, і перемішуємо тісто
  • Тісто вийде досить густим
  • Персики нарізаємо дрібними кубиками
  • Втручаємо шматочки персиків у тісто
  • Викладаємо тісто у форми для кексів
  • Якщо у вас є металеві форми, скористайтеся паперовими вкладками для кексів
  • Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку та випікаємо кекси з персиками приблизно 25-35 хвилин 
  • Готовність кексів перевіряємо зубочисткою - вона повинна виходити сухою з кексу
  • Даємо готовим кексам з персиками охолонути

Приємного вам чаювання! 

Йогуртові мафіни з чорницею та вівсяним посипанням

Інгредієнти:

  • Йогурт натуральний - 120 мл
  • Олія рафінована - 50 мл
  • Яйце - 1 шт.
  • Цукор - 100 г
  • Борошно - 130 г (1 склянка ємністю 200 мл)
  • Розпушувач тіста – 1/4 ч. ложки
  • Сода - 1/4 ч. ложки
  • Чорниця - 80 г
  • Сіль - 1 щіпка

Для посипання:

  • Цукор коричневий (можна звичайний) – 20 г
  • Вівсяні пластівці швидкого приготування - 15 г
  • Мигдальне борошно (або мигдаль мелений) - 15 г

Покроковий рецепт - Йогуртові мафіни з чорницею та вівсяним посипанням

  • У разі потреби коричневий цукор можна замінити звичайним
  • Духовку вмикаємо для розігріву до 180 градусів
  • У мисці з'єднуємо йогурт, цукор, яйце та олію
  • Перемішуємо
  • Додаємо борошно, змішане з сіллю, содою та розпушувачем
  • Перемішуємо до однорідності
  • Чорницю перебираємо, миємо та обсушуємо
  • Додаємо в тісто
  • Перемішуємо
  • Для посипання мафінів змішуємо в окремому посуді коричневий цукор, вівсяні пластівці та мигдальне борошно
  • У планшетку для мафінів вставляємо паперові капсули та заповнюємо їх тістом на 2/3
  • Посипаємо зверху вівсяною сумішшю
  • Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин
  • Йогуртові мафіни з чорницею та вівсяною посипкою готові
  • Дайте їм охолонути

Приємного чаювання!

Теги за темою
Новини
Джерело матеріала
loader
loader