Щоб довго не возитись з випіканням піци, приготуйте таку страву на сковорідці. Для основи потрібно зробити елементарне тісто на кефірі. Воно виходить достатньо еластичним та чудово розкочується.
Ідея приготування швидкої піци на сковорідці опублікована на сторінці фудблогерки Галини з ніком reeixit в Instagram. Начинку можете обрати на свій смак.
Інгредієнти:
- яйця – 1 шт.
- кефір або айран – 200 мл. (обовʼязково кімнатної температури)
- цукор – 1 ч.л.
- сіль – 1 неповна ч.л. без гірки
- борошно – 340 г
- сіль – 1/3 ч.л.
- розпушувач – 1 ч.л.
- олія – 2 ст.л.
- начинка за смаком: томатний соус чи кетчуп для змащування , сир, ковбаска і т.д.
Спосіб приготування:
1. З’єднати усі інгредієнти для тіста.
2. Замішати липке тісто.
3. Накрити його рушником та дати відпочити 20-30 хвилин.
4. Змастити стільницю та руки олією.
5. Розділити тісто на 3 або 4 шматочки.
6. Розкотити не товсті коржі та випікати на сухій розігрітій сковорідці під кришкою приблизно 5 хвилин до почервоніння.
7. Корж перевернути, змастити соусом.
8. Покласти зверху начинку та сир.
9. Накрити кришкою і випікати ще 5 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Швидка піца без тіста
- Італійська закрита піца
- Кабачкова піца на сковороді