Цвітна капуста – це дуже поживний продукт, який має багато різноманітних мікроелементів. Тому в жодному разі не треба псувати користь смаженням на олії. Найкращим варіантом буде зробити запіканку.
Ідея приготування ситної та корисної запіканки з цвітної капусти опублікована на сторінці фудблогерки Катерини Мовчан (katarina movchan) в Instagram. Зверху додайте багато сиру.
Інгредієнти:
- цвітна капуста – 600 г
- шинка – 150 г
- сир – 200 г
- середня цибуля – 1 шт.
- яйця – 4 шт.
- молоко – 300 мл.
- часник – 2 зубчика
- петрушка
- сіль та перець – за смаком
- олія для обсмажування
Спосіб приготування:
1. Духовку розігріти до 190 градусів.
2. Цибулю ти шинку порізати дрібним кубиком та обсмажити 4-5 хвилин на рослинній олії.
3. Цвітну капусту розрізати на суцвіття та варити в підсоленій воді 3-4 хвилини.
4. Після цього витягти капусту з води в форму для запікання.
5. До неї додати засмажку з цибулі і шинки та дрібно нарізану петрушку.
6. Для заливки в миску влити молоко.
7. Додати яйця, вичавлений через прес часник, сіль та перець.
8. Перемішати та залити в форму до капусти.
9. Посипати зверху запіканку сиром та поставити в духовку запікатись на 25-30 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Запіканка з баклажанів
- Запіканка з кабачків у мультиварці
- Овочева запіканка