Боголюбов намагається вивести з-під застави Привату зерновий порт "Боріваж" та "кинути" банк на 5 млрд грн – ЗМІ
Боголюбов намагається вивести з-під застави Привату зерновий порт "Боріваж" та "кинути" банк на 5 млрд грн – ЗМІ

Боголюбов намагається вивести з-під застави Привату зерновий порт "Боріваж" та "кинути" банк на 5 млрд грн – ЗМІ

Геннадій Боголюбов намагається "провернути" шахрайську схему, за якою хоче вивести з-під застави ПриватБанку зерновий порт "Боріваж".

Про це пише Инсайдер UA.

З 2018 року продовжується судова епопея з приводу боргів ТОВ "Боріваж", якій ЗМІ пов’язують з ексвласниками ПриватБанку Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим. Всі ці роки ПриватБанк намагається стягнути багатомільярдні борги та забрати у колишніх власників банку зерновий термінал. І чого тут тільки не було: і застава ПриватБанку зникала з реєстру іпотек, і банк щось вигравав, а потім програвав в судах. В решті решт, в 2023 році очікувано господарський суд Дніпропетровської області порушив провадження у справі про банкрутство ТОВ "Боріваж", в якому борг перед ПриватБанком був визнаний у розмірі понад 5 млрд грн.

Як випливає з матеріалів справи про банкрутство, в заставі у банку перебуває частка в статутному капіталі ТОВ "Агротермінал Логістік" у розмірі 99,9%. А вже ТОВ "Агротермінал Логістік" своєю чергою є власником самого зернового терміналу (що легко перевірити через відповідний реєстр). Застава була оцінена банком в 5,5 млрд грн. Тобто за загальною процедурою банк очікував на визнання ТОВ "Боріваж" банкрутом 19.08.24р., подальший конкурсний продаж через Прозорро частки у статутному капіталі ТОВ "Агротермінал Логістік" та погашення боргу. І в принципі покупець на такий актив знайшовся б. 

Однак безпосередньо перед визнанням ТОВ "Боріваж" банкрутом відбувся новий поворот у всій цій історії. Засновники ТОВ "Боріваж", які роками нічого не робили задля погашення заборгованості перед банком, та є явно пов’язаними особами з Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим 30 липня цього року  змінили керівників ТОВ "Боріваж" та ТОВ "Агротермінал Логістик", а 2 вересня зерновий термінал було передано в іпотеку. Але вже не під борги перед банком, а під якісь інші борги ТОВ "Агротермінал Логістік" в розмірі 155,5 млн грн. 

Тож з усього видно, що поки ПриватБанк намагатиметься продати частку у статутному капіталі ТОВ "Агротермінал Логістік" зерновий термінал (безпосередньо сам порт) буде вже проданий комусь іншому. 

Нагадаємо, що з двох фігурантів цього шахрайства один знаходиться в СІЗО та йому не до "дрібних" чвар, а от інший нещодавно втік до Європи за чужим паспортом та судячи з усього намагається поліпшити своє фінансове становище корштом ПриватБанку.

Джерело матеріала
loader
loader