Гості зіркової прем’єри «Яремчук: Незрівняний світ краси»
Гості зіркової прем’єри «Яремчук: Незрівняний світ краси»

Гості зіркової прем’єри «Яремчук: Незрівняний світ краси»

6 серпня у стінах столичного кінотеатру «Жовтень», що знаходиться в самому серці Подолу, відбувся допремʼєрний показ документальної біографічної драми «Яремчук: Незрівнянний світ краси». У цей вечір на прем’єрі зібралася творча команда фільму, українська музична спільнота, представники кіноіндустрії, медіа та шоубізнесу: Володимир Дантес, Олександр Пономарьов, Kola, Свят Загайкевич, Антон Тимошенко, Євген Янович, Ігор Лаченков, Pianoboy та інші.

Відгуки про фільм «Яремчук: Незрівняний світ краси»

  • «Я вважаю, що цей фільм має побачити кожен українець, тому що це наш етнокод, це наша історія. Назарій Яремчук був носієм неймовірного таланту. Дуже любив Україну. Він обожнював людей і завжди залишався скромним. Фільм надихнув мене на те, що треба вірити в себе, ще більше працювати, занурюватись ще більше у творчість і завжди залишатися скромною», — співачка Kola.
  • «Це не кіно. Це історія. І в плані чудового сторітелінгу, і в плані усвідомлення українських постатей минулого. Це гідно уваги, яку ми зараз щедро розпорошуємо на все підряд», — ведучий та актор Євген Янович.
  • «Я не знаю, як співає ваша душа, якщо ви не знаєте пісень Назарія Яремчука. На фільм йти, бігти, лежати в напрямку кінотеатру! Всім, хто обожнює, знає, інколи співає, і особливо тим, хто щось чув, але не в курсі. Це наша ідентичність і душа», — кінокритикиня, блогерка і лекторка Інна Гордєєва.
  • «Я і плакав, і сміявся. У фільмі «Яремчук: Незрівняний світ краси» я побачив не тільки артиста, а людину і душу. Назарій пишається своєю донькою з небес», — режисер Герман Ненов.

Назарій Яремчук — надважлива постать в розвитку  української музичної культури. Він — голос нації, який завоював серця українців різних поколінь. Фільм не лише розповідає історію становлення легендарної особистості Назарія Яремчука, він також є культурним зрізом епохи 1970—80-х в Україні. Ідейницею та продюсеркою фільму виступила донька Назарія Яремчука — Марія Яремчук, режисером — Артем Григорян, продюсером — Максим Сердюк. Виробник фільму — KNIFE! Films. Промо та дистрибуцію забезпечує команда FILM.UA Дистрибуція.

У межах промокампанії фільму був створений альбом каверів «Re: Яремчук». Продюсеркою музичного проєкту виступила Марія Яремчук, а робота над майбутнім альбомом розпочалася ще до повномасштабного вторгнення. Наразі вже доступні переспіви у виконанні Jamala, Pianoбой, «Друга Ріка» та Tember Blanche. Повний альбом каверів на оригінальні пісні Назарія Яремчука вийде 9 серпня.

Гості прем’єри

Валерій Харчишин

Олександр Педан з мамою

Ігор Лаченков (Лачен)

Володимир Дантес

Tember Blanche

Олександр Пономарьов

Kola

Свят Загайкевич

Антон Тимошенко

Ярослава Кравченко

Дмитро та Ольга Шурови

Тоня Ноябрьова

Анна Тульєва

Данило Повар

Катя Царик

Також з 9 серпня в ресторані авторської кухні «Канапа» від мережі Gastrofamily ви зможете спробувати «пісні» Назарія в межах спеціального меню, яке натхненне спогадами родини Яремчуків. Шеф-кухар Іван Панчук розробив страви, які носять назви найвідоміших пісень Назарія Яремчука: «Червона рута», «Стожари», «Гай, зелений гай», «Я піду в далекі гори» та «Запроси мене у свої сни». До підтримки фільму долучились українські заклади сфери харчування, які 3-4 серпня вмикали пісні Назарія Яремчука, аби легендарний співак знов зазвучав по всій країні. 

Гостей заходу пригощали вода «Крайна», які розробили спеціальний брендинг етикетки з постером фільму, а також лимонади від Underwood – крафтової броварні під лісом.

Фото: пресслужба

Джерело матеріала
loader
loader