Секрети схуднення: 10 ефективних способів для швидкого результату
Секрети схуднення: 10 ефективних способів для швидкого результату

Секрети схуднення: 10 ефективних способів для швидкого результату

Без необхідності дотримуватися виснажливих тренувань або суворих дієт, можна знайти багато простих і швидких методів для збереження здорового способу життя та схуднення. Уявіть, що ви почнете застосовувати хоча б одну з цих звичок – це вже буде значний крок до поліпшення свого тіла.

Дізнайтеся, як без великих зусиль позбутися зайвих кілограмів. Видання eatthis.com опублікувало 10 дієвих порад, які можна почати використовувати просто зараз.

Дихальні вправи

Вдихайте на "раз-два", видихайте на "три-чотири". Дослідження Університету штату Огайо показала, що стрес сприяє набору ваги. Жінки після стресової події протягом 7 годин спалюють на 104 калорії менше, ніж ті, хто не відчуває стресу. Глибокі дихальні вправи допомагають знижувати рівень стресу та кортизолу, що пов'язаний з жиром на животі та тягою до солодкого.

Правильна постава

Ваше тіло впливає на ваш розум. Правильна постава може поліпшити настрій і знизити рівень кортизолу. Психолог з Гарварду Емі Кадді вважає, що сидіння прямо покращує настрій, приймаючи певні "пози сили". Сидіння з рівною спиною та напруженим пресом активує більше м'язів і допомагає спалювати калорії.

Використання сходів

Обирайте сходи замість ліфта. В будівлях з п’ятьма поверхами підніматися сходами швидше, ніж чекати ліфт. Дослідження показують, що офісні працівники економлять до 15 хвилин на день, уникаючи ліфта, і спалюють більше калорій, піднімаючись сходами.

Поліпшення якості сну

Численні дослідження доводять, що люди, які сплять менше, частіше мають надмірну вагу. Недостатній сон пов'язаний з бажанням висококалорійної їжі. Люди, які сплять менше, схильні обирати продукти з високим вмістом вуглеводів та їсти великі порції. Достатній сон допомагає уникнути голоду і вибору нездорової їжі.

Мотиваційний одяг

Одягайте те, що підкреслює вашу фігуру. Гарний одяг підвищує самооцінку і стимулює дбати про своє тіло.

"Носіння стильного одягу, що змушує відчувати себе привабливим, спонукає харчуватися краще", – каже клінічний психолог Кеті Рікель.

Температурний режим

"Високі температури всередині приміщень можуть сприяти ожирінню", – пишуть дослідники з Медичного центру Маастрихтського університету. Прохолодне повітря допомагає тілу спалювати більше калорій та підтримувати схуднення.

Контрастний колір тарілки

Їжа з тарілки контрастного кольору допомагає зменшити порції. Дослідження Корнельського університету показують, що цей простий прийом допомагає контролювати кількість споживаної їжі, називаючи це "розумом над матерією".

Джинсовий день

Одягайте повсякденний одяг, залишаючи костюм і краватку вдома. Дослідження Американської ради з фізичних вправ показують, що звичайні джинси підвищують активність протягом дня. Люди, що носять повсякденний одяг, роблять більше кроків і спалюють більше калорій.

Музика під час тренування

Важливим елементом для тренувань є навушники. Дослідники з Університету Брунеля виявили, що улюблена музика під час тренування може збільшити витривалість до 15%, сприяючи більшому спалюванню калорій.

Підйом на нахилі

Збільшіть нахил бігової доріжки з 0 до 1 відсотка, щоб спалити більше калорій. Ви зможете спалити 420 калорій за 30 хвилин, замість 388 на рівній поверхні.

Раніше OBOZ.UA опублікував найгірші помилки у схудненні.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader