В Україні встановлять сонячні панелі на дахах шкіл та лікарень
В Україні встановлять сонячні панелі на дахах шкіл та лікарень

В Україні встановлять сонячні панелі на дахах шкіл та лікарень

На дахах українських шкіл, лікарень та адміністративних будівель будуть встановлені сонячні панелі, щоб вирішити ситуацію із відключеннями світла. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Кабінету міністрів, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

- Йдеться насамперед про сонячні панелі на дахах, а також установки зберігання енергії. Це завдання як міністерств, так всіх місцевих керівників. Маємо вийти на рівень, коли максимальна кількість лікарень, адмінбудівель та шкіл автономна, - повідомив Мельничук.

За його словами, рішення уряду передбачає встановлення сонячних панелей та установок зберігання електроенергії у період до 31 грудня 2025 року. Ця програма буде реалізована коштом міжнародної технічної та гуманітарної допомоги недержавним фондам підтримки розвитку відновлюваних джерел енергії, а також інших не заборонених законодавством джерел фінансування.

  • 13 червня заступник мера Києва Петро Пантелєєв заявив, що у столиці діє механізм компенсації за резервні джерела харчування будинків "75/25%". Пропозиція діє для ОСББ, ЖБК та будинків з керівними компаніями. На питання, чи розробляється програма компенсації при купівлі сонячних батарей для фізичних осіб.
  • 30 липня радник прем'єр-міністра України з питань енергетики Юрій Бойко повідомив, що наступні три місяці Україна житиме або без вимкнення електроенергії, або з мінімальними відключеннями енергетики. Він наголосив, що зараз Україна увійшла в період, коли «електрики в системі побільшало, температура впала, а відповідно, і споживання».
Теги за темою
Кабмін
Джерело матеріала
loader
loader