Смачну намазку на хліб можна приготувати із сезонних баклажанів. Для такої страви овочі потрібно лише запекти, тому всі корисні компоненти зберігаються. Довершити смак потрібно лише за допомогою спецій та крем-сиру.
Ідея приготування домашньої намазки з баклажанів опублікована на сторінці фудблогерки Інни Ключник (innakluchnik31) в Instagram. Готову закуску смачно викладати на підсмажений хліб.
Інгредієнти:
- баклажани – 1 кг.
- часник – 3-5 зубчиків
- оливкова олія – 3 ст.л.
- крем-сир – 250 г
- сіль, перець
- петрушка – за бажанням
Спосіб приготування:
1. Баклажани викласти на деко.
2. Поставити в розігріту до 250 градусів духовку.
3. В процесі запікання перевернути.
4. Гарячі баклажани одразу з духовки викласти у пакет. Залишити на хвилин 20.
5. Після цього почистити від шкірки.
6. До баклажанів додати 3-4 зубчика часнику, сіль та чорний мелений перець.
7. Усе розімнути виделкою, додавши три ложки оливкової олії.
8. Додати крем-сир.
9. Все добре вимішати.
10. Намастити на грінки.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані баклажани з гострим перцем
- Баклажани з соєвим соусом
- Мариновані баклажани за 5 хвилин