Із соковитих сезонних баклажанів можна приготувати ситний та бюджетний обід. Для цього вам знадобиться звичайний м'ясний фарш, а також багато натертого сиру. Все це запікається в духовці, і ви отримуєте чудову страву для всієї родини.
Ідея приготування запечених баклажанів з фаршем для обід опублікована на сторінці фудблогерки Наталії з ніком talli sun в Instagram. Ще й дуже швидко.
Інгредієнти:
- баклажан
- мʼясний фарш (який до смаку, в мене свинячий)
- цибуля
- часник
- томатна паста
- помідор
- сир моцарела
- оливкова олія
- спеції та приправи (сіль, перець, паприка, орегано, тмин, розмарин)
Спосіб приготування:
1. Баклажан нарізати вздовж скибочками 0,5 сантиметрів, посолити, залишити на 15-20 хвилин, промокнути паперовими рушниками.
2. Викласти на деко, застелене пергаментом.
3. Змастити з обох боків оливковою олією і відправити в духовку за температури 200 градусів на 15 хвилин.
4. Цибулю нарізати дрібним кубиком, підсмажити 2-3 хвилини, додати часник, смажити до прозорості.
5. До цибулі викласти фарш, смажити 3-4 хвилини, додати спеції та приправи, томатну пасту і смажити ще 2 хвилини.
6. Помідор натерти на великій тертці, влити в сковорідку до фаршу, тушкувати 7-8 хвилин.
7. В форму для запікання викласти баклажани, на них фарш, знову баклажани, фарш (2-3 шари).
8. На верхній шар з баклажану викласти фарш, зверху натерту моцарелу.
9. Томатну пасту змішати з водою.
10. Влити до баклажанів, додаємо кілька гілочок тмину, зверху прикрашаємо скибочками помідорів і готуємо в духовці за температури 190 градусів 20 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані баклажани з гострим перцем
- Баклажани з соєвим соусом
- Мариновані баклажани за 5 хвилин