Депресія, безпліддя і зруйнована фігура: що станеться с організмом, якщо щодня обідати у McDonald's
Депресія, безпліддя і зруйнована фігура: що станеться с організмом, якщо щодня обідати у McDonald's

Депресія, безпліддя і зруйнована фігура: що станеться с організмом, якщо щодня обідати у McDonald's

McDonald's – це те місце, де можна швидко і смачно перекусити. Але чи задумувалися ви, що трапиться з вашим організмом, якщо гамбургери, картопля фрі та Кола стануть щоденною звичкою? Регулярне споживання фастфуду має свої наслідки, і деякі з них можуть бути дуже серйозними.

Картопля фрі, бургери, газовані напої – усе це містить багато простих вуглеводів. Кожного разу, коли ви насолоджуєтесь стравами з McDonald's, ваш організм змушений різко підвищувати рівень інсуліну, щоб збалансувати рівень цукру в крові. Постійні такі стрибки можуть призвести до розвитку інсулінорезистентності, а згодом і до діабету 2 типу. Це серйозна проблема, яка не обмежується лише підвищеним рівнем цукру в крові, адже діабет впливає на весь організм, включаючи серце та судини.

зв'язок між фастфудом і депресією
зв'язок між фастфудом і депресією

Фастфуд часто містить приховані додані цукри та трансжири, які негативно впливають на ваше серце. Наприклад, навіть один великий сніданок у McDonald's може забезпечити денну норму цукру до обіду! Така дієта підвищує ризик серцево-судинних захворювань, адже трансжири, що містяться у смажених продуктах, підвищують рівень "поганого" холестерину і знижують "хороший". Це може призвести до серцевого нападу або інсульту, що, погодьтесь, аж ніяк не варте швидкого перекусу.

McDonald's / фото: Pinterest
McDonald's / фото: Pinterest

Здавалося б, що може статися від одного гамбургера? Проте разом із картошкою та газованим напоєм ви легко отримуєте понад 1000 калорій. Для жінки рекомендована добова норма калорій – близько 2000, а для чоловіка – 2500 калорій. Тож регулярне споживання фастфуду швидко призводить до набору зайвої ваги, а згодом і до ожиріння.

Висока кількість натрію в стравах McDonald's – це те, що змушує вас відчувати здуття і набряки. Сіль додається навіть у так звані "здорові" страви, що призводить до перевищення рекомендованої норми натрію. Це не тільки затримує воду в організмі, але й підвищує артеріальний тиск, збільшуючи ризик серцевого нападу та інсульту.

Також дослідження показують, що фастфуд може впливати на ваш настрій і навіть сприяти розвитку депресії. Люди, які часто споживають фастфуд, зазвичай менш активні і мають погані харчові звички, що тільки посилює негативний вплив на психічне здоров'я.

Не менш тривожним є вплив фастфуду на репродуктивну систему. Деякі інгредієнти в стравах McDonald's містять фталати – хімічні речовини, які можуть впливати на гормони, знижуючи фертильність і збільшуючи ризик вроджених вад у дітей.

Раніше ми розповідали про 5 страв, які краще обійти стороною в обід

Також, Набрав майже 10 кілограмів за 24 години: чоловік з'їв 41 003 калорії протягом дня

Джерело матеріала
loader
loader