Смачніше без м'яса: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт овочевої запіканки з сиром
Смачніше без м'яса: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт овочевої запіканки з сиром

Смачніше без м'яса: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт овочевої запіканки з сиром

Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала приготувати смачну страву — запіканку з баклажанів та картоплі, яка обіцяє стати хітом цієї осені. Запіканка виходить неймовірно ніжною завдяки баклажанам та томатам, ситній за рахунок картоплі та сиру.

Інгредієнти:

  • Баклажани - 750 г
  • Картопля - 250 г
  • Сіль - 8 г
  • Перець - 2 г
  • Паприка — 3 г
  • Орегано — 5 г
  • Оливкова олія - ​​40 г
  • Томатне пюре - 200 г
  • Моцарела - 200 г
  • Цибуля порей - 150 г

Процес приготування:

Наріжте картоплю тонкими слайсами. Баклажани наріжте кружальцями. Щоб усунути гіркоту, замочіть баклажани в холодній воді на 5 хвилин, радить "Мастер Шеф" Литвинова.

Змішайте оливкову олію, сіль та спеції (перець, паприка, орегано) в однорідну суміш. Обмастіть картоплю маринадом і викладіть його на лист, застелений пергаментом. Відіжміть баклажани і змастіть їх маринадом з обох боків.

Помістіть картоплю та баклажани в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікайте 15 хвилин.

"Мастер Шеф" Литвинова додає, цибулю порей наріжте тонкими слайсами. У форму для запікання спочатку викладіть баклажани, потім шар картоплі. Додайте в томатне пюре? ч. л. солі та змастіть цим соусом картопляний шар.

Викладіть шар цибулі порей та половину натертої моцарели. Повторіть шари з баклажанами, що залишилися, змастіть їх томатним пюре або натертими свіжими томатами.

Запікайте духовку при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин. Потім дістаньте страву, присипте моцарелою, що залишилася, і поверніть в духовку ще на 15 хвилин, уклала "Мастер Шеф" Литвинова.

Останні новини України:

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader