ЗМІ назвали депутатів, які не підтримали заборону УПЦ МП
ЗМІ назвали депутатів, які не підтримали заборону УПЦ МП

ЗМІ назвали депутатів, які не підтримали заборону УПЦ МП

ЗМІ назвали депутатів, які не підтримали заборону УПЦ МП

Картки трьох народних обранців не спрацювали.

Сьогодні ВРУ в цілому ухвалила законопроєкт про заборону релігійних організацій, афілійованих з російською церквою. Видання Liga.net отримало перелік народних обранців, які утрималися від голосування, або ж були "проти" цього рішення. 

Не підтримали заборону УПЦ МП "слуги": 

Голоси "проти" Групи Відновлення: 

  • Анатолій Бурміч;
  • Артем Дмитрук;
  • Володимир Мороз;
  • Анатолій Гунько;
  • Олександр Лукашев;
  • Євгеній Шевченко;
  • Євген Яковенко.

Серед колишньої ОПЗЖ, яка нині називається Платформа за життя і мир, "проти" проголосували 17 з 22 народних обранців, зокрема Юрій Бойко, Сергій Льовочкін, Григорій Суркіс та інші. "За" проголосував лише Юрій Загордній. 

З позафракційних проти проголосувала Вікторія Гриб

Також депутатка "Голосу" Наталія Піпа повідомила, що під час голосування не спрацювали картки трьох народних обранців — її, Олексія Гончаренка з "Євросолідарності" та "слуги" Сергія Іонушаса. Політична діячка додала, що вже написала заяву на врахування її голосу "за".

Нагадаємо, 19 жовтня ВРУ підтримала в першому читанні законопроєкт №8371, що забороняє діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих із РПЦ. Тоді участь саме у цьому голосуванні не взяли 72 народні обранці, хоча вони були присутні у залі. Згодом стало відомо, що лобістам інтересів Московського патріархату з коштів ексдепутата Вадима Новинського платять 1400 доларів за годину. Також ЗМІ повідомили, що завадити заборонити діяльність російської церкви парламенту повинен був відомий американський лобіст Вільям Берк-Вайт.

Чи вдасться УПЦ МП уникнути заборони, розбирається Катерина Щоткіна в статті "Адвокат диякона".

Джерело матеріала
loader
loader