Україна на 10 років продовжила санкції проти Гужви, Шарія та Пушиліна
Україна на 10 років продовжила санкції проти Гужви, Шарія та Пушиліна

Україна на 10 років продовжила санкції проти Гужви, Шарія та Пушиліна

Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони (РНБО), яким продовжуються санкції проти фізичних та юридичних осіб, що співпрацюють з Росією. Відповідний указ розміщено на сайті президента.  

Рішенням РНБО ще на 10 років продовжується обмеження стосовно таких проросійських медійних діячів як:

  • головний редактор видання «Страна» Ігор Гужва;
  • Анатолій Шарій та його дружина Ольга Шарій (Бондаренко),
  • ватажок терористичної організації "ДНР" Денис Пушилін, афілійовані з ними компаній та активів.
  • Та інші.

Указом передбачається анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, наявність яких є умовою для здійснення певного виду діяльності, заборону на передання технологій, прав на об'єкти інтелектуальної власності, а також блокування доступу до пов'язаних із внесеними до списку особами веб-ресурсів і сторінок у соцмережах.

Серед юридичних осіб санкції продовжили для ТзОВ "Шарій.Нет", Фонд вивчення історичної перспективи, Акціонерне товариство "Бізнес Ньюс Медіа", ТзОВ "Ласмак", ТзОВ "Маджері", ТзОВ "Смарт Медіамережа", ТзОВ "Версія", ТзОВ "АННА-Ньюс", ТзОВ "ЕРА-Медіа", "СКЕПТИК" та інші. Їм заблоковано активи, домени та субдомени, веб сайти та заборонено користуватися радіочастотним спектром України.

  • 4 серпня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак виступив за подальше посилення санкцій проти Росії. Свою заяву він вочевидь зробив на тлі пресконференції обміняних російських опозиціонерів. 
  • 6 серпня Посол України в Італії надіслав листа меру Рима через запланований виступ Ганни Нетребко в Римському оперному театрі. 
Джерело матеріала
loader
loader