Коли настає сезон фруктів та ягід, ми часто забуваємо про існування аличі, але дарма. Вона дуже смачна та корисна, а варення з цих маленьких плодів виходить просто чудовим.
Це досить незвичайний рецепт варення з аличі, тому що до нього входить червоне вино та розмарин. Ці два інгредієнти надають дуже цікавий смак та аромат домашньої консервації.
Інгредієнти:
- Вишня 3 кг
- Вино червоне 0.75 л
- Розмарин, гілочка 6 шт.
- Лимон 1 шт.
- Цукор 1 кг
Спосіб приготування:
Аличу вимийте, видаліть плодоніжки і покладіть цілі плоди з кісточкою у велику каструлю. Налийте міцне червоне вино (кьянті, піно нуар), додайте нарізаний кружальцями лимон та стебла розмарину.
Доведіть масу до кипіння, постійно перемішуючи. Варіть близько 10 хвилин, доки алича не стане м'якою. Відкиньте суміш на велике сито та протріть через нього.
Зважте отриманий фруктовий екстракт. Додайте цукор у пропорції 2:1, перемішайте та доведіть до кипіння. Варіть на невеликому вогні 4-5 хвилин. Спробуйте варення. Якщо воно добре за смаком і має правильну консистенцію, розлийте по стерилізованих банках, щільно закрийте і дайте охолонути.
Раніше ми повідомляли, що м'ясо більше не по кишені: як зробити дуже смачні котлети з баклажанів та гречки, рецепт.
Також більше ніколи не будете купувати в магазині: приготуйте вишуканий вершковий сир з несподіваного інгредієнта.