Павлу Дурову у Франції продовжили термін утримання під вартою на 48 годин – AFP
Павлу Дурову у Франції продовжили термін утримання під вартою на 48 годин – AFP

Павлу Дурову у Франції продовжили термін утримання під вартою на 48 годин – AFP

Французькі судові органи у неділю, 25 серпня, продовжили термін утримання засновника Telegram Павла Дурова під вартою ще на 48 годин. Його арештували в аеропорту Ле-Бурже поблизу Парижа ввечері 24 серпня.

Про це пише видання AFP з посиланням на джерела. Згідно з законодавством країни, період затримання перед допитом може тривати максимум 96 годин.

Після цього суддя має ухвалити рішення про звільнення Дурова або висунути звинувачення та взяти його під варту.

"За словами джерела, близького до слідства, слідчий суддя, який веде справу, продовжив термін тримання під вартою 39-річного Дурова ввечері у неділю. Цей початковий період затримання для допиту може тривати максимум до 96 годин. Коли ця фаза затримання закінчується, суддя може ухвалити рішення звільнити його або висунути звинувачення та залишити під вартою", – пишуть журналісти.

Джерело AFP повідомило, що міністерство юстиції Франції (OFMIN) видало ордер на арешт Дурова в рамках попереднього розслідування злочинів, включаючи шахрайство, незаконний обіг наркотиків, кібербулінг, організовану злочинність та пропаганду тероризму. Його нібито звинувачують у тому, що він не вжив заходів щодо припинення злочинного використання його платформи.

39-річного росіянина Павла Дурова, який є розробником і власником месенджера Telegram, заарештували в аеропорту Парижа Ле-Бурже близько 20:00 24 серпня. Його затримали одразу після посадки його приватного літака. У цей момент він був у супроводі охоронця та жінки.

Затримання Дурова спровокувало справжню паніку в Росії. Влада країни-агресора, "воєнкори" та пропагандисти в один голос заговорили про несправедливість затримання програміста. Вони побоюються того, що французькі слідчі досягнуть свого і отримають доступ до Telegram.

Як повідомяляв OBOZ.UA, у компанії Telegram наступного дня після затримання Дурова у Франції запевнили, що дотримуються законів ЄС, включаючи Закон про цифрові послуги. Мовляв, "абсурдно стверджувати, що платформа чи її власник несуть відповідальність за зловживання цією платформою".

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader