Швидкі мариновані баклажани з часником та петрушкою: як приготувати сезонну закуску
Швидкі мариновані баклажани з часником та петрушкою: як приготувати сезонну закуску

Швидкі мариновані баклажани з часником та петрушкою: як приготувати сезонну закуску

Із сезонних соковитих баклажанів можна приготувати дуже смачну мариновану закуску. Для цього овочі потрібно попередньо запекти. Обов'язково додайте багато часнику та зелені.

Ідея приготування шидких маринованих баклажанів опублікована на сторінці фудблогерки Альбіни з ніком albik.food в Instagram. Після приготування дайте закусці час трохи промаринуватись.

Швидкі мариновані баклажани з часником та петрушкою: як приготувати сезонну закуску

Інгредієнти:

  • баклажани – 1 шт. (200-300 г)
  • петрушка пучок (можна ще додати кінзу, кріп)
  • цибуля – 1 шт.
  • олія – 3 ст.л.
  • оцет – 1 ст.л.
  • мед – 1/2 ч.л.
  • соєвий соус – 4 ст.л.
  • сіль (якщо соєвий недостатньо солоний)
  • часник (підійде і свіжий, і сухий)

Спосіб приготування:

Швидкі мариновані баклажани з часником та петрушкою: як приготувати сезонну закуску

1. Баклажани порізати довільними середніми шматочками.

2. Поставити в духовку запікатись на 10 хвилин.

Швидкі мариновані баклажани з часником та петрушкою: як приготувати сезонну закуску

3. Нарізати петрушку і цибулю.

Швидкі мариновані баклажани з часником та петрушкою: як приготувати сезонну закуску

4. Поєднати все це з баклажанами.

Швидкі мариновані баклажани з часником та петрушкою: як приготувати сезонну закуску

5. Додати олію, оцет, соєвий соус, мед, сіль та часник.

6. Добре перемішати.

7. Відправити в холодильник на 20-30 хвилин.

Також на OBOZ.U ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Мариновані баклажани з гострим перцем
  • Баклажани з соєвим соусом
  • Мариновані баклажани за 5 хвилин
Джерело матеріала
loader