Таратор – це болгарський національний суп, що завжди подається холодним. Ця перша страва готується надзвичайно легко та швидко, адже не потрібно нічого варити чи смажити. Крім цього, він дуже смачний та освіжаючий, що так необхідно влітку.
Як правильно приготувати таратор, в Instagram розповіла фудблогерка Мирослава Пекарюк. Ще однією особливістю цієї страви є її ціна. В результаті таратор виходить не тільки смачним, але в досить бюджетним.
Інгредієнти
- Огірки – 1 шт
- Часник – 2 зуб
- Волоські горіхи – 2 шт
- Грецький йогурт – 300 гр
- Вода – 200 мл
- Лляна олія
- Насіння соняшника
- Кріп
- Сіль
Спосіб приготування
1. Кріп дрібно нарізаємо, огірки очищуємо від шкірки і нарізаємо тоненькою соломкою, горіхи подрібнюємо.
2. Змішуємо у глибокій мисці кріп, огірки, горіхи, додаємо вичавлений часник, солимо, поливаємо лляною олією і перемішуємо.
3. В окремій мисці розводимо йогурт з водою (до консистенції кефіру), заливаємо цією рідиною наш таратор і посипаємо зверху насінням соняшника.
На OBOZ.UA можна знайти й інші рецепти холодних перших страв:
- Холодний борщ
- Холодник