Борщ є однією з найулюбленіших страв серед багатьох українців. Проте ця страва готується не дуже швидко. Але якщо ви обмежені у часі, але не проти були б час від часу ласувати такою ароматною стравою, приготовленою власноруч вдома, то можна скористатися простим лайфхаком і приготувати борщову заправку.
Відомий український кухар Євген Клопотенко розповів, що потрібно для українського борщу і як приготувати борщову заправку.
Для борщової заправки потрібно в першу чергу почистити і натерти на тертці по 1 кг буряка і моркви, а також накришити 1 кг цибулі.
Далі потрібно ці три інгредієнти обсмажити. Спершу потрібно трішки підсмажити цибулю, далі додати до неї моркву і після цього – буряк. Можна також додати копчену паприку.
Після цього додати лавровий лист, духмяний перець, чорний перець. Якщо ви любите часник, то можна додати приблизно 150 г порізаного на дрібні шматочки часнику. Після цього додати 100 г томатної пасти.
За бажанням також можна додати трішки цукру. Влити у суміш 0,5 л води і сіль.
Далі на повільному вогні все тушкувати, поки не буде однорідна маса.
Наприкінці приготування додати трішки олії та 100 г оцту, як консервант.
Потім перекласти все у стерилізовану банку і закрити.
"Але також можна взяти зіп-пакети. Розділити суміш на порції і розкласти у зіп-пакети, а далі заморозити і потім просто діставати з морозильної камери і кидати брикетик під час приготування борщу, і все буде готово", – дав пораду Клопотенко.
Дивіться відео про те, як приготувати борщову заправку:
Хто такий Євген Клопотенко?
Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.
Вас також може зацікавити: