Буряк є одним з найсмачніших, бюджетних та корисних овочів, які можна їсти у сирому, запеченому та вареному вигляді. Його також можна використовувати для приготування смачних салатів та соусів.
Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, як правильно і найкраще готувати буряки, щоб вони залишалися корисними і смачними.
Варений буряк
Фахівці стверджують, що буряки краще не відварювати, оскільки після цього більшість корисних його речовин залишиться у воді, в якій варився овоч.
Запечений буряк
Найкраще запекти буряк, так у них зберігатимуться корисні речовини. Для цього овоч потрібно добре помити, обов'язково загорнути в харчову фольгу і запікати в духовці лише 40 хвилин при 200°С.
Ще буряки корисно їсти і в сирому вигляді, наприклад можна зробити з нього смачний салат!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Буряк по-корейськи
- Салат з буряка з часником та маринованими огірками
- Салат з буряка з чорносливом та яблуками