Варити чи запікати: як приготувати овоч, щоб він був максимально корисним
Варити чи запікати: як приготувати овоч, щоб він був максимально корисним

Варити чи запікати: як приготувати овоч, щоб він був максимально корисним

Буряк є одним з найсмачніших, бюджетних та корисних овочів, які можна їсти у сирому, запеченому та вареному вигляді. Його також можна використовувати для приготування смачних салатів та соусів.

Смачна закуска з буряка

Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, як правильно і найкраще готувати буряки, щоб вони залишалися корисними і смачними.

Що приготувати з буряка

Варений буряк

Фахівці стверджують, що буряки краще не відварювати, оскільки після цього більшість корисних його речовин залишиться у воді, в якій варився овоч.

Варений буряк

Запечений буряк

Найкраще запекти буряк, так у них зберігатимуться корисні речовини. Для цього овоч потрібно добре помити, обов'язково загорнути в харчову фольгу і запікати в духовці лише 40 хвилин при 200°С.

Запечений буряк

Ще буряки корисно їсти і в сирому вигляді, наприклад можна зробити з нього смачний салат!

Рецепти салатів з буряка

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Буряк по-корейськи
  • Салат з буряка з часником та маринованими огірками
  • Салат з буряка з чорносливом та яблуками
Джерело матеріала
loader
loader