Ці 3 запальні продукти прискорюють старіння: відмовтеся від них вже зараз
Ці 3 запальні продукти прискорюють старіння: відмовтеся від них вже зараз

Ці 3 запальні продукти прискорюють старіння: відмовтеся від них вже зараз

Їжа, яку ви їсте кожного дня, відіграє певну роль у сприянні запаленню чи стримуванні його. І, можливо, ви не будете дуже шоковані, коли дізнаєтеся, що фрукти, овочі та листова зелень є ключовими продуктами для того, щоб позитивно вплинути на ваше тіло. Втім, нейробіолог Роберт Лав розповів про кілька продуктів, які негативно впливають на шкіру та тіло загалом.

Солодка газована вода

Газована вода з магазинів містить дуже багато цукру, а ось чого в ній немає – так це корисної клітковини. Саме через це вона може серйозно і швидко підвищити рівень цукру в крові, а також негативно впливати на швидкість старіння та збільшення ваги. Зважайте на те, що весь цей цукор, що міститься у вашій улюбленій газованці, також впливає і на запалення, яке є однією з основних причин старіння.

Картопля фрі

Сіль дуже сильно зневоднює вас, а зневоднення – це ще одна популярна причини передчасного старіння шкіри. Зайве вже й говорити про те, що у картоплі фрі солі є надто багато. І якщо ви вже споживаєте цей продукт, дуже важливо залишатися зволоженими для того, щоб нейтралізувати ефект солі та натрію.

Окрім того, не можна забувати й про те, що картопля фрі смажиться у фритюрній олії, а коли їжа готується на сильному вогні, вона вже не буде корисною для вас. Такий продукт сприятиме запаленню в організмі та появі окислювального стресу. Обидва ці процеси пов'язані із такими захворюваннями, як діабет, хвороби печінки та проблемами із серцево-судинною системою.

Картопля фрі
Картопля фрі шкідлива для тіла / Фото Pexels

Хот-доги

Проблема хот-догів ховається саме в обробленому м'ясі, що туди додається. Воно містить сульфіти – хімічні речовини, які можуть легко зневоднювати шкіру та спричиняти передчасне старіння.

Надмірне споживання обробленого м'яса також часто пов'язують із серцево-судинними захворюваннями та іншими проблемами зі здоров'ям. Окрім того, воно містить чимало насичених жирів, які також можуть сприяти запаленню.

Джерело матеріала
loader
loader