Що треба їсти на сніданок, щоб не набрати зайву вагу: чому не можна пропускати цей прийом їжі
Що треба їсти на сніданок, щоб не набрати зайву вагу: чому не можна пропускати цей прийом їжі

Що треба їсти на сніданок, щоб не набрати зайву вагу: чому не можна пропускати цей прийом їжі

Лікарі рекомендують обов’язково снідати, особливо тим, хто бореться із зайвими кілограмами.

Напевно, всі знають, що сніданок – це найважливіший прийом їжі, адже він забезпечує нас енергією на цілий день. Лікарі наголошують, що він повинен бути не лише смачним, а й корисним. Тому надали перелік тих продуктів, які треба вживати зранку, щоб не наростали зайві кілограми. Адже правильний сніданок є запорукою енергійного та успішного старту дня.

Що треба їсти на сніданок: поради лікарів

По-перше, сніданок повинен містити достатню кількість білків, жирів, вітамінів, вуглеводів та клітковини. Тоді його можна вважати корисним, збалансованим і безпечним для фігури.

Зранку можна їсти каші, які потребують тривалого приготування, наприклад вівсянку чи гречку. Ці крупи не повинні бути обробленими, інакше користі від них не буде. Цільнозернові каші, які готуються не менше 20 хвилин, здатні забезпечити організм рослинним білком, клітковиною та повільними вуглеводами, які перетворюватимуться в енергію і не відкладатимуться зайвими кілограмами на талії.

Окрім того, на сніданок обов’язково треба їсти курячі яйця, які є повноцінним джерелом білка. А жовток містить корисні тваринні жири, які необхідні організмові та безпечні для фігури.

Для повноцінного першого прийому їжі також необхідні свіжі овочі та авокадо, які забезпечать організм незамінними поліненасиченими жирними кислотами омега-3. У такому сніданку є всі необхідні компоненти – вуглеводи, білок, жири та рослинна клітковина.  

Чому сніданок такий важливий і його не можна пропускати

Це найважливіший прийом їжі, тому лікарі рекомендують снідати щодня, і ось чому.

  • Забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Ті люди, які снідають, отримують всі необхідні для організму нутрієнти, що підтримують здоров’я та забезпечують тіло енергією на весь день.
  • Підтримує належну форму. Сніданок допомагає підтримувати нормальну вагу та знижує ризик переїдання упродовж дня.  
  • Поліпшує когнітивні функції. Перший прийом їжі покращує концентрацію та аналітичні здібності, стимулює фізичну активність, що вкрай важливо на початку дня.
  • Підтримка здоров’я дитини. Дітям не можна пропускати сніданки, бо ранкова їжа забезпечує організм важливими поживними речовинами, які необхідні для їхнього росту та розвитку.
  • Зменшує кількість вечірніх перекусів. Своєчасний ранковий прийом їжі мінімалізує кількість перекусів після вечері, коли найбільше хочеться чогось солодкого чи жирного.

Лікарі рекомендують восени поповнити дефіцит цього вітаміну, інакше ламатимуться кістки

Чи можна пити чай перед сном – це необхідно знати кожному

Кружка цього чаю шкідливіша за 100 викурених цигарок: ви навіть не здогадаєтесь, що це за напій

Джерело матеріала
loader
loader