Як смачно приготувати печінку: буде м'якою і не гірчитиме
Як смачно приготувати печінку: буде м'якою і не гірчитиме

Як смачно приготувати печінку: буде м'якою і не гірчитиме

Дуже часто печінка виходить гіркою в процесі приготування. Щоб вона була м'якою всередині та без запаху, кулінари радять готувати її з яблуком, цибулею та коньяком.

Як смачно приготувати печінку

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної та м'якої печінки з яблуком, цибулею та спеціями.

Рецепт страви

Інгредієнти:

  • Борошно – 100 г
  • Мускатний горіх мелений – 1/4 ч. л. 
  • Сіль, перець – за смаком
  • Печінка куряча або індика – 500 г
  • Коньяк – 2 ст.л.
  • Яблука зелені – 2-3 шт.
  • Синя цибуля – 2 шт.
  • Коричневий цукор – 2 ст. л.
  • Олія – 50 г
  • Масло вершкове 

Спосіб приготування:

1. У миску з борошном додайте мускатний горіх, сіль і перець перемішайте.

Смажена печінка з коньяком

2. Зачищену печінку від плівок обваляйте в борошні та обсмажте на сковороді до рум'яної скоринки. Печінка має залишатися рожевою всередині. Влийте коньяк у печінку та готуйте ще 2 хвилини.

Овочі для страви

3. Наріжте яблука на 8 частин і синю цибулю на 4 частини, викладіть їх у сковороду, додайте коричневий цукор та олію та карамелізуйте до золотистого кольору.

Приготування печінки

4. З'єднайте яблука та цибулю з печінкою.

Готова страва

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись з рецептами

  • Салат з печінкою та карамелізованими яблуками
  • Паштет з курячої печінки та бурякового соку
  • Бюджетні котлети з курячої печінки
Джерело матеріала
loader
loader