/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F0a6d1768596a72ad7826d122323cb7de.jpg)
Як смачно приготувати печінку: буде м'якою і не гірчитиме
Дуже часто печінка виходить гіркою в процесі приготування. Щоб вона була м'якою всередині та без запаху, кулінари радять готувати її з яблуком, цибулею та коньяком.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fdb3342c57872dbd5a336cb9c5962a632.png)
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної та м'якої печінки з яблуком, цибулею та спеціями.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F310fd9f8793fe1d14feb22c5bd7744b0.png)
Інгредієнти:
- Борошно – 100 г
- Мускатний горіх мелений – 1/4 ч. л.
- Сіль, перець – за смаком
- Печінка куряча або індика – 500 г
- Коньяк – 2 ст.л.
- Яблука зелені – 2-3 шт.
- Синя цибуля – 2 шт.
- Коричневий цукор – 2 ст. л.
- Олія – 50 г
- Масло вершкове
Спосіб приготування:
1. У миску з борошном додайте мускатний горіх, сіль і перець перемішайте.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Faf168a6ed01f42da24230ac22e903cc5.png)
2. Зачищену печінку від плівок обваляйте в борошні та обсмажте на сковороді до рум'яної скоринки. Печінка має залишатися рожевою всередині. Влийте коньяк у печінку та готуйте ще 2 хвилини.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fdd3da04ecf71dc1d6280bd33250e2a34.png)
3. Наріжте яблука на 8 частин і синю цибулю на 4 частини, викладіть їх у сковороду, додайте коричневий цукор та олію та карамелізуйте до золотистого кольору.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F541fee5b981333067730cb3968efa7f5.png)
4. З'єднайте яблука та цибулю з печінкою.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fa21924e23a62ea675d255cd62932b66e.png)
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись з рецептами
- Салат з печінкою та карамелізованими яблуками
- Паштет з курячої печінки та бурякового соку
- Бюджетні котлети з курячої печінки

