Дуже часто печінка виходить гіркою в процесі приготування. Щоб вона була м'якою всередині та без запаху, кулінари радять готувати її з яблуком, цибулею та коньяком.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної та м'якої печінки з яблуком, цибулею та спеціями.
Інгредієнти:
- Борошно – 100 г
- Мускатний горіх мелений – 1/4 ч. л.
- Сіль, перець – за смаком
- Печінка куряча або індика – 500 г
- Коньяк – 2 ст.л.
- Яблука зелені – 2-3 шт.
- Синя цибуля – 2 шт.
- Коричневий цукор – 2 ст. л.
- Олія – 50 г
- Масло вершкове
Спосіб приготування:
1. У миску з борошном додайте мускатний горіх, сіль і перець перемішайте.
2. Зачищену печінку від плівок обваляйте в борошні та обсмажте на сковороді до рум'яної скоринки. Печінка має залишатися рожевою всередині. Влийте коньяк у печінку та готуйте ще 2 хвилини.
3. Наріжте яблука на 8 частин і синю цибулю на 4 частини, викладіть їх у сковороду, додайте коричневий цукор та олію та карамелізуйте до золотистого кольору.
4. З'єднайте яблука та цибулю з печінкою.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись з рецептами
- Салат з печінкою та карамелізованими яблуками
- Паштет з курячої печінки та бурякового соку
- Бюджетні котлети з курячої печінки