/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fa11cbaf148bc7ca44a6ab1cbb56102d4.png)
Італійський кекс Torta moka: як приготувати вдома вишуканий десерт
Якщо ви колись потрапите до Італії, то точно скуштуєте там Torta moka. Це надзвичайно смачний десерт, що ідеально смакує до горнятка кави.
Його часто можна зустріти у мальовничих італійських кав’ярнях, або ж скуштувати вдома в місцевих жителів. Фудблогер Едуард Насиров в Instagram розповів, як приготувати домашній Torta moka так, щоб його смак був не гіршим, ніж у дорогому ресторані.
Інгредієнти на форму d24 см
- М’яке масло – 150 гр
- Цукор – 180 гр
- Борошно – 120 гр
- Крохмаль – 80 гр
- Еспресо – 100 мл
- Яйця – 4 шт
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
Інгредієнти для глазурі
- Цукрова пудра – 250 гр
- Какао – 25 гр
- Холодна вода – 4-5 ст.л.
Спосіб приготування
1. У мисці збити цукор з маслом, ввести по одному яйця, кожен раз добре перемішуючи.
2. Ввести частинами борошно та крохмаль, змішані з розпушувачем.
3. Влити каву та додати ваніль, замісити однорідне тісто.
4. Тісто відправити у форму застелену пергаментом, а її - у попередньо розігріту до 180С духовку на 40 хвилин.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fdf0986c5c658022d45d059376660886d.png)
5. Для глазурі змішати усі інгредієнти, поступово вводячи воду, до отримання гладкої суміші консистенції сметани.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff99464b818b6ec0faa71b30aaefea410.png)
6. Нанести глазур на кекс, дати постояти протягом години.
На OBOZ.UA є й інші рецепти кексів:
- Шоколадний кекс
- Кекс на кефірі
- Кекс на молоці

