Італійський кекс Torta moka: як приготувати вдома вишуканий десерт
Італійський кекс Torta moka: як приготувати вдома вишуканий десерт

Італійський кекс Torta moka: як приготувати вдома вишуканий десерт

Якщо ви колись потрапите до Італії, то точно скуштуєте там Torta moka. Це надзвичайно смачний десерт, що ідеально смакує до горнятка кави.

Його часто можна зустріти у мальовничих італійських кав’ярнях, або ж скуштувати вдома в місцевих жителів. Фудблогер Едуард Насиров в Instagram розповів, як приготувати домашній Torta moka так, щоб його смак був не гіршим, ніж у дорогому ресторані.  

Інгредієнти на форму d24 см

  • М’яке масло – 150 гр
  • Цукор – 180 гр
  • Борошно – 120 гр
  • Крохмаль – 80 гр
  • Еспресо – 100 мл
  • Яйця – 4 шт
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.

Інгредієнти для глазурі

  • Цукрова пудра – 250 гр
  • Какао – 25 гр
  • Холодна вода – 4-5 ст.л.

Спосіб приготування

1. У мисці збити цукор з маслом, ввести по одному яйця, кожен раз добре перемішуючи.

2. Ввести частинами борошно та крохмаль, змішані з розпушувачем.

3. Влити каву та додати ваніль, замісити однорідне тісто.

4. Тісто відправити у форму застелену пергаментом, а її - у попередньо розігріту до 180С духовку на 40 хвилин.

Італійський кекс Torta moka: як приготувати вдома вишуканий десерт

5. Для глазурі змішати усі інгредієнти, поступово вводячи воду, до отримання гладкої суміші консистенції сметани.

Італійський кекс Torta moka: як приготувати вдома вишуканий десерт

6. Нанести глазур на кекс, дати постояти протягом години.

На OBOZ.UA є й інші рецепти кексів:

  • Шоколадний кекс
  • Кекс на кефірі
  • Кекс на молоці
Джерело матеріала
loader