Щоб не возитись із пропарюванням та загортанням капусти, можна приготувати ліниві голубці. Щоб їх приготувати, достатньо всього протушкувати овоч і поєднати його із заправленим фаршем. Декілька хвилин в духовці – і страва для всієї родини готова.
Ідея приготування соковитих лінивих голубців з фаршу опублікована на сторінці фудблогерки з ніком mariiam foodblog в Instagram. Щоб капуста була соковитою, її потрібно протушкувати на сковорідці з додаванням сметани та кетчупу.
Інгредієнти:
- фарш – 1 кг.
- рис – 1 склянка
- капуста – 1 середня
- цибуля – 2 шт. (великі)
- морква – 3 шт.
- сметана – 200 г
- кетчуп – 150 г
- спеції – за смаком
Спосіб приготування:
1. Капусту тушкувати на олії, поступово додаючи воду, 20 хвилин.
2. До фаршу додати сіль, перець, сухий часник, промитий рис та охолоджену тушковану капусту.
3. Для заливки обсмажити цибулю з морквою 5-7 хвилин.
4. Додати сметану, кетчуп, спеції, трішки води.
5. Сформувати голубці, полити заливкою.
6. Поставити в духовку на 45 хвилин за температури 180 градусів.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Голубці з грибами
- Ліниві голубці в мультиварці
- Голубці з молодої капусти