Люди, які мають сад, добре знайомі з проблемою, коли врожай персиків виявляється не настільки товарного вигляду. Саме з таких плодів можна приготувати найсмачніше повидло на зиму.
Повидло виходить густим та з ідеальним кисло-солодким смаком, при цьому аромат персиків дуже добре відчувається. З моменту закипання повидла до закочування в банки проходить від 3 до 5 хвилин.
Інгредієнти на 3 банки по 0,5:
- Персики 1.5 кг
- Цукор 600 г
- Агар-агар 8 г
- Лимонна кислота до смаку
Процес приготування:
Персики вимийте, розріжте навпіл, видаліть кісточку. Перебийте фрукти у блендері або перекрутіть у м'ясорубці до однорідного пюре. Всипте агар і добре перемішайте.
Поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Як тільки закипить - всипте цукор, перемішайте. Додайте лимонну кислоту на кінчику чайної ложки. Вона збереже колір повидла та збалансує солодкий смак. Можна додати щіпку кислоти, перемішати, скуштувати, і додати ще щіпку, якщо потрібно.
З моменту закипання варіть повидло 3-5 хвилин не більше. Дайте йому добре покипіти на сильному вогні, це любить агар. Помішуйте дерев'яною ложкою, щоб не пригоріло та не стріляло. Ви помітите, коли повидло почне густіти.
Розлийте гаряче повидло в стерилізовані банки, закатайте кришками, переверніть дном догори, укутайте. Коли банки повністю охолонуть, сховайте у льох чи підвал.
Раніше ми повідомляли, що краще за свіжі: рецепт маринованих яблук у банку на зиму.