Україна домовилася з МВФ про новий транш за програмою EFF: деталі
Україна домовилася з МВФ про новий транш за програмою EFF: деталі

Україна домовилася з МВФ про новий транш за програмою EFF: деталі

доповнюється

Міжнародний валютний фонд та Україна досягли попередньої домовленості щодо п'ятого перегляду чотирирічної програми розширеного фінансування EFF. Якщо її схвалять, то вже у жовтні Київ може отримати черговий транш, розмір якого близько 1,1 млрд доларів.

Про це йдеться на сайті МВФ, а також повідомили прем'єр Денис Шмигаль та нардеп Ярослав Железняк.

"Всі кількісні критерії та структурні маяки на кінець червня були виконані. Ці домовленості демонструють, що Україна продовжує важливі реформи, і міжнародні партнери підтримують нас на цьому шляху", - йдеться у повідомленні очільника Кабміну. 

За словами Шмигаля, це була перша місія МВФ, яка повноцінно працювала в Україні під час повномасштабного вторгнення. Також прем'єр наголосив, що завдяки коштам партнерів Київ може фінансувати "всі не військові видатки бюджету".

Слід зауважити, що 4-10 вересня у Києві відбулися переговори місії Фонду на чолі з Гевіном Греєм з представниками української влади щодо перегляду чотирирічної програми розширеного фінансування EFF. Сорони досягли домовленості щодо п'ятого перегляду програми. Надалі угоду має затвердити Виконавча рада МВФ. Її розгляд очікується найближчими тижнями.

Тим часом на сайті МВФ зауважують, що органи влади виконали всі кількісні критерії ефективності (QPC) на кінець червня та структурний контрольний показник для перегляду. Також було досягнуто домовленостей щодо політичних установок і реформ для підтримки макроекономічної стабільності під час війни.

Джерело матеріала
loader
loader