/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Faeb43e12106f08267f8f3432dce5afc7.jpg)
Як готувати деруни, щоб вони не сіріли: фудблогерка показала технологію
Деруни – одна з найулюбленіших страв українців. Їх можна подавати на сніданокабо обід, додаючи сметану, йогурт та інші продукти за смаком. Крім цього, вони готуються із доступних продуктів, а сам процес не займає багато часу.
Фудблогерка Оленка Кудрявцева нещодавно розповіла в Instagram, як вона готує деруни. Виявляється, цю страву можна приготувати таким чином, щоб вона не сіріла.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F7334c7dc10ef1a9ff626cd214e15ef77.png)
Інгредієнти
- Картопля – 600-700 гр
- Сіль
- Перець
- Яйця – 2 шт
- Борошно – 3 ст.л.
- Цибуля\часник\морква за смаком
Спосіб приготування
1.Картоплю натираємо на великій терці.
2. Заливаємо картоплю холодною водою та добре промиваємо, щоб вийшов весь крохмаль. Він повинен осісти на дні миски з водою.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F7c2ecd29804413dd7c3b6c966a54845f.png)
3. Відтискаємо картоплю від зайвої рідини.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F7c38865bb018b109c459a948fc26a597.png)
4. Додаємо решту інгредієнтів та ретельно перемішуємо.
5. Викладаємо деруни на розпечену з маслом пательню та обсмажуємо з обох сторін до золотавості.
6. Подаємо зі сметаною.
На OBOZ.UA є й інші рецепти дерунів:
- Деруни у горщиках
- Деруни з кабачків
- Деруни з грибами

