Істина у вині, здоров'я у воді: чому улюблений алкогольний напій може зашкодити здоров’ю
Істина у вині, здоров'я у воді: чому улюблений алкогольний напій може зашкодити здоров’ю

Істина у вині, здоров'я у воді: чому улюблений алкогольний напій може зашкодити здоров’ю

Якщо ви любите вино, то напевно вам доводилось чути про позитивні властивості цього алкогольно напою. Проте, якщо ви розраховуєте на його користь для роботи серця або як спосіб покращити сон, вам слід переглянути своє відношення до вина.

Хоча червоне вино містить антиоксиданти, що можуть знижувати рівень поганого холестерину, наукові дослідження не дають однозначних результатів та чітких доказів, які б свідчили про позитивний вплив вина на здоров'я серцево-судинної системи. Що науці відомо про вино та чи варто відмовлятись від келиха на вечір, розповіли в Eat This, Not That

Хоча алкоголь може викликати сонливість, він також може спричинити часті пробудження вночі. Навіть один келих вина перед сном може негативно вплинути на якість вашого сну, порушуючи його глибокі фази. Своєю чергою, це заважатиме відновленню організму та може вплинути на загальне самопочуття.

Крім того, варто враховувати, що коли організм починає метаболізувати алкоголь, цей ефект зникає, що може порушити сон вже через 2-4 години після засинання.Такі пробудження зменшують загальну кількість швидкого сну, що впливає на якість відпочинку, а також необхідний для відновлення тіла та запобігання певних захворювань, зокрема розладам настрою, діабету та гіпертонії. 

Якщо ви прокидаєтесь та перевертаєтеся, щоб знову заснути, знайте, що ваш сон може бути неефективним саме через алкоголь. Тож, якщо плануєте випити вино, зробіть це щонайменше за 4 години до сну, а також дотримуватися поміркованості для кращого відпочинку.

РанішеOBOZ.UA розповів, як алкоголь впливає на імунітет. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader