Як правильно готувати гороховий суп, щоб горох був м'яким: ділимося порадами та рецептом страви для вечері
Як правильно готувати гороховий суп, щоб горох був м'яким: ділимося порадами та рецептом страви для вечері

Як правильно готувати гороховий суп, щоб горох був м'яким: ділимося порадами та рецептом страви для вечері

Один з найпростіших і найсмачніших супів – гороховий. Для того, щоб горох був м'яким, його потрібно на ніч замочити з содою. А для яскравого смаку додайте копченості, спеції, часник.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного горохового супу, з копченостями, часником та спеціями.

Рецепт страви

Інгредієнти:

  • Домашня курка – 2 стегна чи щось інше для навару
  • Горох – 500 г
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Ребра копчені – 5-7 шт.
  • Сіль, перець, лавровий лист, копчена паприка, часник зубчиків

Для сухарів:

  • Хліб білий
  • Олія
  • Часник
  • Копчена паприка

Спосіб приготування:

1. Горох потрібно замочити на ніч у воді, додайте 1 столову ложку соди, тому він дуже швидко розвариться.

Горох для супу

2. Варимо бульйон: у холодну воду додайте курку і готуйте приблизно 1,5 години. Якщо потрібно, то зніміть піну.

М'ясо для бульйону

3. Дістаємо курку та додаємо замочений та промитий горох. Варимо хвилин 40. За цей час підготуємо овочі та зробимо засмажку.

4. Зажарка: цибулю поріжте кубиком, моркву натріть і смажте. Картоплю ріжте кубиком.

Зажарка для супу

5. До гороху додайте всі овочі та ребра, варіть хвилин 20. Далі додайте спеції за смаком і додайте розібрану курку, варіть ще 10-20 хвилин.

Готовий суп

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Суп-пюре
  • Місо-суп із зеленою цибулею
  • Цибульний суп з бульйонним кубиком
Джерело матеріала
loader
loader