/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F0559a0cdd2146317a18b698d2f84f62a.jpg)
Маринований салат із запечених овочів: рецепт смачної та швидкої страви
Баклажани, цибуля, перець і морква – дуже корисні та смачні овочі, які ідеально підійдуть для приготування смачних салатів, рагу. Ще їх можна запекти у духовці, на мангалі.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fc50646c2ccc9a51e3cd551237aa8c7ec.png)
Кулінар поділилася в Instagram рецептом дуже смачного маринованого салату зі смажених овочів.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F033cbca08d52aafba90e5428bdcfd245.png)
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 шт.
- Перець – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Петрушка
- Сіль, олія
- Часник – 2-3 зуб.
- Кінза
- Гострий перець
Для заправки:
- Оцет винний – 1 ст. л.
- Вода – 1 ст.
- Цукор – 1 ст.
- Сіль – дрібка
Спосіб приготування:
1. Наріжте баклажани кружальцями, добре посоліть, щоб вийшла волога та гіркота.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F6b3230d9f02359340a52b5d8634c7c42.png)
2. Наріжте цибулю, перець смужками і тремо моркву на тертку як по-корейськи, всі овочі швидко обсмажте буквально декілька хвилин. Вони мають залишитися сирими!
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F00f43630dba3680e68cacafa7d792087.png)
3. Баклажани викладіть на серветки, щоб забрати зайву вологу. Смажте з двох сторін.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F5948e06396afdb238f644c8c88aae0c0.png)
4. Змішайте всі овочі разом, додайте часник та зелень. І приправте маринадом (для нього теж просто все змішати). Поставте готовий салат у холодильник на дві години. Потім дістаньте, перемішайте та поставте ще на дві години. Через 4 години можна їсти!
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F1da6545291711f1902848bd1ede9f29d.png)
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані баклажани з часником та травами
- Мариновані баклажани з гострим перцем
- Баклажани квашені

