П’ять ключових функцій iOS 18, які затримаються до грудня
П’ять ключових функцій iOS 18, які затримаються до грудня

П’ять ключових функцій iOS 18, які затримаються до грудня

На конференції WWDC 2024 Apple анонсувала так багато нових функцій для iOS 18, що запам’ятати їх усі майже неможливо. Однак чимало з них спочатку було вирізано з бета-версій iOS 18.0 та iOS 18.1. Тепер стало відомо, які нові можливості з’являться для користувачів iPhone пізніше цього року з релізом iOS 18.2.

Зазначимо, що останніми роками оновлення iOS x.2 традиційно виходять у грудні. Саме в цих версіях Apple додає всі функції, обіцяні «пізніше цього року». Частина нововведень буде доступна лише на iPhone 15 Pro та новіших моделях, оскільки вони пов’язані з Apple Intelligence.

Підтримка ChatGPT у Siri

Тім Кук в останньому звіті Apple заявив, що ChatGPT стане частиною Apple Intelligence до кінця цього року. Крім того, компанія планує інвестувати в наступний етап фінансування OpenAI, що підкреслює їхню довіру до технологій стартапу.

Genmoji і Image Playground

Це функція, яка може повторити долю Animoji і Memoji. Її презентували на WWDC, але вона ще не доступна в повних версіях ПЗ. За даними Марка Гурмана з Bloomberg, можливість створення зображень за текстовими запитами буде додана в iOS 18.2. Однак ця функція працюватиме лише на iPhone 15 Pro і новіших.

Захист слуху в AirPods Pro 2

Під час недавньої презентації Apple представила нові функції захисту слуху для AirPods Pro 2, включаючи режим, що додає пасивне шумозаглушення в шумних умовах. Навушники також отримають можливості слухового апарату з індивідуальним профілем слуху, налаштованим під користувача. Наразі ця функція проходить сертифікацію FDA, а її реліз очікується з iOS 18.2.

Оновлений додаток Пошта

За інформацією Apple, оновлений додаток Пошта з новим дизайном та функцією категоризації листів вийде наприкінці цього року.

Підтримка роботів-пилососів

Apple оголосила про повну підтримку роботів-пилососів у додатку Будинок. Через цей додаток можна буде керувати основними функціями, як-от запуск, вибір режиму збирання, перевірка рівня заряду та інші параметри. Пилососами можна буде керувати за допомогою Siri, але які моделі будуть підтримуватись, поки не уточнюється.

Звісно, це не всі нововведення, але серед інших важливих змін — розширення Apple Intelligence на англомовні країни, такі як Австралія, Канада, Нова Зеландія, Південна Африка та Велика Британія. Також для користувачів у Європі буде додано новий екран вибору стандартного браузера при першому запуску або оновленні пристрою.

Джерело матеріала
loader
loader