Швидка маринована скумбрія, яку можна їсти через добу: рецепт найвдалішого маринаду
Швидка маринована скумбрія, яку можна їсти через добу: рецепт найвдалішого маринаду

Швидка маринована скумбрія, яку можна їсти через добу: рецепт найвдалішого маринаду

Скумбрію можна дуже смачно запікати, гасити з овочами, а також маринувати. Для того, щоб вона була смачною, зробіть маринад із води, спецій, олії, оцту, цукру.

Смачна скумбрія

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної, пряної, маринованої скумбрії з цибулею, олією та оцтом.

Рецепт риби

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 1/2 ч. л. 
  • Коріандр – 1/3 ч.л.
  • Вода – 200 г
  • Олія – 1 ст л.
  • Оцет 6% – 1 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.

Спосіб приготування:

1. Готуємо маринад: змішайте сіль, цукор, перець, лавровий лист та коріандр. Доведіть до кипіння і дайте хвилину проваритися. Зніміть з вогню, додайте оцет і олію і нехай охолоне.

Маринад для риби

2. Підморожену рибу почистіть від нутрощів, відріжте голову і відріжте всі плавці та хвіст. Наріжте товщиною півтора пальця.

Скумбрія для приготування

3. Наріжте цибулю, додайте до риби та залийте маринадом. Перекладіть у холодильник мінімум на ніч, краще на добу.

Готова риба

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Скумбрія запечена у фользі
  • Скумбрія в духовці з овочами
  • Фарширована скумбрія
Джерело матеріала
loader