Діамантова ліга-2024: скільки призових заробили українські легкоатлети
Діамантова ліга-2024: скільки призових заробили українські легкоатлети

Діамантова ліга-2024: скільки призових заробили українські легкоатлети

Чемпіонка сезону-2024 у стрибках у висоту Ярослава Могучих отримала 70 тисяч доларів призових. Юлія Левченко заробила лише 1 тисячу.

Українські легкоатлети на чолі зі стрибункою у висоту Ярославою Магучіх заробили понад 137 тисяч доларів призових протягом сезону головних комерційних змагань — Діамантової ліги. Про це пише "РБК-Україна".

Діамантова ліга організована Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій, де фіксовані гонорари передбачені для учасників кожного з етапів, які зуміли завершити змагання в топ-8. Спортсмени змагаються в кожному виді програми сім разів, набираючи очки за підсумками кожної зустрічі. У фіналі очки подвоюються.

Найбільш вдало протягом року виступила Ярослава Магучіх. Чемпіонка сезону-2024 у стрибках у висоту отримала 70 тисяч доларів призових. Її колега Ірина Геращенко посіла друге місце, проте заробила 22 тисячі доларів. Замкнув трійку лідерів Олег Дорощук, який отримав 19 тисяч.

Призові українських спортсменів у сезоні-2024 Діамантової ліги:

  • Ярослава Магучіх (стрибки у висоту) — 70 тисяч доларів;
  • Ірина Геращенко (стрибки у висоту) — 22 тисячі;
  • Олег Дорощук (стрибки у висоту) — 19 тисяч;
  • Михайло Кохан (метання молота) — 9,5 тисячі;
  • Анна Рижикова (400 м з бар'єрами) — 6,25 тисячі;
  • Артур Фельфнер (метання списа) — 6 тисяч;
  • Марина Бех-Романчук (потрійний стрибок) — 3,5 тисячі;
  • Юлія Левченко (стрибки у висоту) — 1 тисяча.

Загалом призові отримали 8 українських атлетів. Минулого року їх було 11 і разом вони заробили понад 162 тисячі доларів.

Ярослава Магучіх ставала переможницею Діамантової ліги у 2022 і 2023 роках.

Фокус писав, що українська легкоатлетка Ярослава Магучіх передала на потреби ЗСУ 1 мільйон гривень. Також вона задонатила 500 тисяч гривень благодійному фонду "Янголи Азова" на лікування військових з важкими нейротравмами.

Нагадаємо, 2024 року боксер Олександр Усик став найбільш оплачуваним українським спортсменом, який зізнався, що із задоволенням став би міністром спорту.

Теги за темою
Спорт Гроші
Джерело матеріала
loader
loader