Хімічні речовини, які містяться в газованій воді: на що варто звернути увагу
Хімічні речовини, які містяться в газованій воді: на що варто звернути увагу

Хімічні речовини, які містяться в газованій воді: на що варто звернути увагу

Дослідження, опубліковане в журналі Американської асоціації дослідження раку, показало, що підвищення вживання безалкогольних напоїв є ризиком розвитку раку підшлункової залози. Випиваючи стандартну банку газованої води, ви фактично споживаєте 39 грамів цукру – це не найкраще для вашої фігури.

Якщо ви обираєте варіанти без цукру, пам'ятайте: дослідження в журналі Stroke виявило зв'язок між вживанням штучно підсолоджених напоїв та підвищеним ризиком інсульту і деменції. Більше про це пише видання eatthis.com.

Нижче йдеться про всі небезпечні хімічні речовини, які можуть бути заховані на етикетках ваших улюблених напоїв.

Карамельний колір

Карамельний колір, який додається до темних газованих напоїв, може виглядати безневинно завдяки схваленню FDA. Але коли Міжнародне агентство з дослідження раку включає його до списку канцерогенів, варто задуматися. Індивідуальна токсикологічна програма, представлена ​​в карамельному кольорі, має злоякісні та доброякісні виклики у щурів.

Біфенол-А (BPA)

Ця хімічна речовина міститься не лише в пластикових пляшках для води, але й у внутрішній обробці алюмінієвих банок. BPA імітує естроген в організмі і може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, таких як зниження кількості сперматозоїдів та підвищений ризик раку репродуктивних органів.

Бромована рослинна олія

Бромування рослинної олії може викликати проблеми зі шкірою та нервовою системою. Не дивно, що ця речовина заборонена в Європі та Японії.

Жовтий-5

Цей барвник може викликати спеціальні реакції у людей з астмою або непереносимістю аспірину.

Фосфорна кислота

Без фосфорної кислоти газована вода швидко псується і втрачає свій характерний смак. Однак ця сильна кислота може пошкодити зуби при щоденному споживанні.

Кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози

Дослідження Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі показало, що дієти з високим вмістом фруктози можуть уповільнити роботу мозку і сприяти ожирінню.

Аспартам

Цей штучний підсолоджувач може бути небезпечним для здоров'я. Дослідження показують, що аспартам перетворюється на токсичні речовини в організмі і може негативно впливати на нейрони.

Сукралоза

Хоча сукралоза менш незабезпечена порівняно з іншими штучними підсолоджувачами, краще уникати всіх видів підсолоджувачів через їх можливий вплив на апетит.

Ацесульфам калію

Цей вміст має подібні властивості до аспартаму і пов'язується з проблемами сечовивідних шляхів.

Сахарин

Дослідження Пердью та Національного інституту здоров’я показали, що щури, яких годували продуктами, багатими на сахарин, набирали більше ваги порівняно з щурами, які їли справжній цукор.

Гексаметафосфат натрію

Ця речовина може негативно впливати на нирки та викликати подразнення шкіри.

Бензоат натрію

Хоча сам по собі бензоат натрію не є небезпечним, він може перетворюватися на бензол –канцероген – у присутності аскорбінової кислоти. Швидкість утворення бензолу збільшується під дією тепла, світла та терміну зберігання, тому завжди зберігайте напої в холодильнику.

Лимонна кислота

Компонент додається для посилення смаку газованих напоїв, але дослідження пов'язують його з ерозією зубів.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як вино впливає на організм.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader