Затримання Вусіка у Кракові: українське МЗС різко відреагувало
Затримання Вусіка у Кракові: українське МЗС різко відреагувало

Затримання Вусіка у Кракові: українське МЗС різко відреагувало

Міністерство закордонних справ України відреагувало на повідомлення про затримання боксера Олександра Усика в аеропорту Кракова. Інцидент стався увечері 17 вересня 2024 року.

За інформацією речника МЗС Георгія Тихого, Генеральний консул України в Кракові виїхав до аеропорту для з'ясування обставин події. "Українська сторона категорично не сприймає продемонстроване на відео ставлення до свого громадянина та чемпіона", - наголосив Тихий.

Затримання Олександра Усика у Кракові
Затримання Олександра Усика у Кракові
Хвиля

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга особисто звернувся до свого польського колеги з вимогою негайно вирішити ситуацію. Крім того, міністр доручив Генконсулу висловити протест та обурення щодо такого ставлення до українського громадянина.

Раніше про арешт Усика повідомив народний депутат України та перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту Жан Беленюк. Він опублікував відео інциденту в соціальних мережах, зазначивши, що обставини з'ясовуються.

Дружина боксера, Катерина Усик, прокоментувала ситуацію, намагаючись заспокоїти громадськість: "Все нормально, все добре! Нічого кримінального. Пізніше Олександр все пояснить".

Затримання Вусіка у Кракові: українське МЗС різко відреагувало - Фото 2

Варто зазначити, що у травні цього року Усик став першим у 21 столітті абсолютним чемпіоном світу з боксу у суперважкій вазі.

Наразі сам Олександр Усик ситуацію не коментував. Офіційної інформації від польської сторони щодо причин затримання також не надходило.

Раніше ми писали, що польський журналіст Вітольд Юраш повідомляв про напружену атмосферу під час зустрічі у Києві між президентом України Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським та міністром закордонних справ Литви Габріелюсом Ландсбергісом. За словами джерел, польська сторона була здивована стилем спілкування українського президента.

Теги за темою
Олександр Усик
Джерело матеріала
loader
loader