Усик вперше прокоментував інцидент із затриманням у Кракові
Усик вперше прокоментував інцидент із затриманням у Кракові

Усик вперше прокоментував інцидент із затриманням у Кракові

Олександр Усик особисто прокоментував інцидент із його затриманням в аеропорту Кракова 17 вересня 2024 року, назвавши ситуацію непорозумінням.

"І респект польським правоохоронцям, які виконують свої обов'язки, незважаючи на зріст, вагу, розмах рук і регалії", — написав боксер у своєму Instagram, подякувавши українським дипломатам за підтримку.

Усик вперше прокоментував інцидент із затриманням у Кракові - Фото 1

Команда Усика також прокоментувала ситуацію. Промоутер Олександр Красюк заявив: "Все добре, і ніхто не був заарештований. Усик - вільний. Це непорозуміння". Директор команди Сергій Лапін додав: "Не переживайте, все добре. Служба митного контролю знехтувала своїми обов'язками".

Раніше про затримання Усика повідомив народний депутат України Жан Беленюк, опублікувавши відео інциденту. Пізніше він додав: "Наче все ок, скоро Саню повинні відпустити. Подробиці, думаю, він сам озвучить".

Ситуація викликала негайну реакцію на найвищому рівні. Президент України Володимир Зеленський особисто зв'язався з Усиком під час його затримання і висловив обурення ставленням до українського чемпіона. Він доручив міністрам закордонних справ та внутрішніх справ розібратися в деталях інциденту.

Міністерство закордонних справ України також активно реагувало. Генеральний консул України в Кракові виїхав до аеропорту для з'ясування обставин. Речник МЗС Георгій Тихий наголосив на неприйнятності такого ставлення до українського громадянина та чемпіона.

Дружина боксера, Катерина Усик, раніше намагалася заспокоїти громадськість, заявивши, що ситуація не є кримінальною.

Варто зазначити, що у травні цього року Усик став першим у 21 столітті абсолютним чемпіоном світу з боксу у суперважкій вазі.

Офіційної інформації від польської сторони щодо причин затримання наразі не надходило.

Теги за темою
Олександр Усик
Джерело матеріала
loader
loader