Олександра Усика затримували в аеропорту Польщі – подробиці від МЗС, Зеленського та самого нардепа
Олександра Усика затримували в аеропорту Польщі – подробиці від МЗС, Зеленського та самого нардепа

Олександра Усика затримували в аеропорту Польщі – подробиці від МЗС, Зеленського та самого нардепа

 Пізно ввечері в Польщі в аеропорту міста Краків затримували абсолютного чемпіона світу в першій важкій вазі та важкій вазі та народного депутата Олександра Усика. Станом на ранок його вже відпустили. Про це повідомили нардеп у своєму та президент Зеленський. 

Про затримання 37-річного спортсмена повідомив у соцмережах нардеп Жан Беленюк. Новина викликала оперативну реакцію з боку української влади та мало резонанс у мережі. Так, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга у своєму Twitter (X) зазначив, що представники міністерства за дорученням президента "негайно відреагували на затримання" чемпіона в Кракові та "сприяли його звільненню".

- Деталі мені повідомив наш Генконсул. Ми вважаємо такі дії непропорційними та неприпустимими щодо нашого чемпіона і надішлемо відповідну ноту польській стороні, - розповів глава МЗС.

Сибіга "координував дії українських дипломатів, перебуваючи на кордоні України та Румунії, куди глава МЗС зараз прямує зі своїм першим закордонним візитом".

Після опівночі президент Зеленський заявив, що Усика вже звільнили.

- Поговорив телефоном з Олександром Усиком, коли він був затриманий. Я був обурений таким ставленням до нашого громадянина й чемпіона… Щойно мені повідомили, що все вже добре, нашого чемпіона відпустили і більше його ніхто не затримує, - написав Зеленський.

Сам спортсмен назвав інцидент "непорозумінням, яке швидко вирішилося". Він висловив вдячність суспільству та дипломатам за підтримку через даний інцидент.

- Респект польським правоохоронцям, які виконують свою роботу, незважаючи на зріст, вагу, розмах рук і регалії, - написав спортсмен у stories в мережі.

Прокоментувала короткочасне затримання чоловіка і його дружина Катерина, яка в мережі написала, що з ним "усе гаразд, нічого кримінального".

Коментар Усика. Фото: instagram.com/stories/usykaa

  • 9 вересня стало відомо, що Усик очолив рейтинг 15 найбільш високооплачуваних українських спортсменів 2024 року за версією Forbes UA. За оцінкою видання, річний дохід боксера становить приблизно 54 мільйони доларів. Це у 5 разів більше, ніж у футболіста Олександра Зінченка, який посідає друге місце. 
  • 24 серпня, на честь 33-х роковин Дня незалежності України президент Володимир Зеленський підписав низку указів, якими нагородив українських захисників та спортсменів. Олександр Усик отримав орден Свободи. 
Теги за темою
Польша Олександр Усик
Джерело матеріала
loader
loader