Силам оборони вдалося зменшити штурмовий потенціал окупантів на Донеччині
Силам оборони вдалося зменшити штурмовий потенціал окупантів на Донеччині

Силам оборони вдалося зменшити штурмовий потенціал окупантів на Донеччині

Ситуація на Донеччині залишається вкрай складною, важкі бої щоденно – Курахівський напрямок, Покровський. Однак українські захисники змогли зменшити штурмовий потенціал російських військ. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні.

«Сьогодні було багато роботи з військовими, зі спеціальними службами. Доповідь головкома Сирського, доповідь Служби зовнішньої розвідки, нарада з міністром оборони України та головою Служби безпеки України. Формуємо наповнення для детальних, ґрунтовних перемовин із партнерами. І це стосується як Донеччини, так і інших напрямків», – зазначив він.

Як наголосив президент Україна робить максимум для стійкості наших бойових бригад.

«І окремо – операція в Курській області. На цей напрямок уже вдалося відволікти близько 40 тисяч російських військових. Тривають наші активні дії. Є й поповнення обмінного фонду для нас, для України. Все це – важливі речі, які впливають на загальну ситуацію у війні. Я дякую всім нашим бойовим бригадам, кожному солдату, сержанту, кожному командиру за хоробрість», – додав очільник України.

Як повідомлялося, російські війська замінували дамби у Білгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну в екологічних та гуманітарних наслідках.

До слова, збройні сили Російської Федерації у 2023 році отримали приблизно 140 тис. безпілотників різних типів, зокрема цього року їхній випуск планують збільшити вдесятеро.

Джерело матеріала
loader
loader