"Без ілюзій": Україна не відновить 100% енергетики до зими, будуть відключення, — нардеп
"Без ілюзій": Україна не відновить 100% енергетики до зими, будуть відключення, — нардеп

"Без ілюзій": Україна не відновить 100% енергетики до зими, будуть відключення, — нардеп

Західні партнери надають допомогу Україні для відновлення енергетики напередодні зими, пояснила нардепка Єлизавета Ясько. Політикиня попередила, що потрібно готуватись до найгіршого.

Україна отримуватиме допомогу від партнерів, щоб спробувати до холодів відновити енергетичну інфраструктуру, пошкоджену обстрілами ЗС РФ. При цьому слід пам'ятати, що на 100% енергетику не відновлять, отже, українці взимку потерпатимуть від тривалих відключень. Про ситуацію в енергетиці народна депутатка "Слуг народу" Єлизавета Ясько заявила в ефірі каналу "Новини.Live".

Ясько наголосила, що Україні необхідна допомога ззовні, щоб впоратись з проблеми в енергетиці. Саме для цього до Києва прибула президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Однак, попри усі зусилля, взимку будуть тривалі відключення, тому слід до цього готуватись, пролунало в ефірі.

"Переконана, що відключення будуть, що не треба мати жодних ілюзій, що треба готуватися до найгіршого, до великої кількості годин відключень на день. Нам всім треба забути слова про безпеку, поки йде війна", — наголосила політикиня.

Енергетика України та обстріли РФ

Зазначимо, 16 вересня народна депутатка "Голосу" Інна Совсун також розповіла про те, чого очікувати українцям взимку. Вона пояснила, що потужності електрогенерації покривають 60% споживання. Це означає, що протягом доби буде, орієнтовно, 60% часу зі світлом. При цьому слід врахувати, що Україна зможе певну частину дефіциту покрити імпортом з Європи. Ідеться про 2 ГВт, заявила політикиня. Але цього не вистачатиме, особливо, — під час холодів. Совсун допустила ситуацію, що українці матимуть світло 2-3 години на добу.

Тим часом журналісти "Суспільного" з'ясували, чи готові до тривалих відключень оператори зв'язку і чи не лишаться українці не тільки без світла, а ще й без Інтернету. Уряд зобов'язав операторів забезпечити до 10 годин роботи в таких умовах. При цьому керівник напряму розвитку мобільного інтернету Мінцифри Станіслав Прибитько визнав, що компанії не встигнуть впоратись з цим завданням. Станом на сьогодні оператори здатні забезпечити чотиригодинну роботу без світла для половини обладнання, ідеться у статті.

Нагадуємо, 20 вересня Фокус писав про візит до Києва Урсули фон дер Ляєн: очільниця Єврокомісії оприлюднила вартість "подарунку", який вона привезла.

Теги за темою
війна Обстріл енергетика
Джерело матеріала
loader
loader