Невже голова ГУР наступний: в Міноборони звільнили заступників Буданова - УП
Невже голова ГУР наступний: в Міноборони звільнили заступників Буданова - УП

Невже голова ГУР наступний: в Міноборони звільнили заступників Буданова - УП

В Міноборони, за даними УП, планують або вже провели чистки - існує непідтверджена інформація про майбутню відставку і самого Голови ГУР Кирила Буданова.

Міністр оборони Рустем Умєров має в планах масштабні кадрові "чистки": під удар вже потрапили двоє заступників начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова – Віктор Зайцев та Ігор Остапенко. Про звільнення розповіли співрозмовники УП в Міноборони.

Як поділилось інсайдом одне з джерел, звільнення заступників очільника ГУР відбулося близько тижня тому. Що цікаво, за даними УП, із самим Будановим рішення про звільнення не погоджувалося.

Як припускає співрозмовник видання, такий крок – не ініціатива самого міністра. Повноваження звільняти заступників начальника ГУР належать міністру оборони, а той підпорядковується президенту.

Що таке ГУР?

Головне управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) — розвідувальний орган Міністерства оборони України. Згідно із Законом України "Про розвідку" здійснює добування, аналітичне опрацювання, оброблення і надання розвідувальної інформації її споживачам, пише Вікіпедія.

До слова, також існує непідтверджена інформація про те, що Офіс президента планує відставку і самого Голови ГУР Кирила Буданова. Таким інсайдом раніше також поділився колишній нардеп, а нині блогер Борислав Береза, пов'язаний з Петром Порошенком. Начебто Кирила Буданова хочуть перевести заступником до Главкома Олександра Сирського. Однак джерело УП поки що не дало цьому підтвердження.

Хто такий Рустем Умєров

Рустем Енверович Умєров – український політичний діяч, підприємець, інвестор і меценат кримськотатарського походження. Народний депутат України IX скликання (2019–2022). Голова Фонду державного майна України з 7 вересня 2022 року. Делегат Курултаю кримськотатарського народу і радник лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва. До призначення керівником ФДМУ, був заступником Керівника Постійної делегації до Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Із грудня 2020 року був співголовою депутатського об'єднання "Кримська платформа" у Верховній Раді. Ініціатор законопроєкту по скасуванню вільної економічної зони "Крим".

У серпні 2021 року Указом Президента України Володимира Зеленського нагороджений орденом "За заслуги" ІІІ ступеня, пише Вікіпедія.

Ще одне джерело розповіло виданню, що міністр оборони Рустем Умєров має плани звільнити або вже звільнив близько 20 генералів та високопосадовців.

Аргументами для таких масштабних чисток називають "неефективність, совковий підхід та відсутність результатів у роботі за напрямками".

"У списку "на вихід" зокрема пʼять заступників міністра, держескретар Міноборони та скандальновідомий начальник штабу командування Сил безпілотних систем Роман Гладкий", - розповіли інсайдери УП.

Голова ГУР Кирило Буданов - останні новини

Нещодавно голова ГУР Буданов висміяв російські міфи про "ескалацію". Водночас Буданов додав, що росіяни "глобально вони не можуть нічого вдіяти, поки триває війна в Україні".

Окрім цього, керівник Головного управління розвідки назвав одну з найбільших проблем на фронті на цей час. Поки що постачання північнокорейських ракет нашому ворогу відбувається у малих обсягах, але основну проблему на фронті для українських військових можуть становити боєприпаси, які російські окупанти отримують від КНДР.

До речі, Буданов також розповів, чого чекати взимку Україні. Росіяни будь-якою ціною намагаються показати, що вони досягають своєї мети, зазначив очільник ГУР.

Інші цікаві новини:

Джерело матеріала
loader
loader