У "Київтеплоенерго" дали поради, як не замерзнути взимку у власній квартирі
У "Київтеплоенерго" дали поради, як не замерзнути взимку у власній квартирі

У "Київтеплоенерго" дали поради, як не замерзнути взимку у власній квартирі

Правильна підготовка до опалювального сезону допоможе забезпечити найбільш комфортні умови у житлі та, можливо, навіть дасть шанс заощадити на оплаті за теплову енергію.

Які кроки необхідно зробити кожному українцю, розповіли на офіційному сайті КП "Київтеплоенерго".

опалення, скріншот з відео

Насамперед потрібно провести профілактику металопластикових вікон, ущільнити двері та вікна, щоб не було протягів. Також варто визначити одну кімнату для обігріву на випадок надзвичайної ситуації та підготувати додаткові джерела тепла.

До приходу холодів необхідно перевірити розетки, проводку та електроприлади. Якщо в квартирі чи будинку індивідуальне опалення, варто провести технічне обслуговування котла.

Газовий котел. Фото: скрін youtube

Потрібно правильно підготувати батареї, щоб тепло краще розподілялося по приміщенню. Для цього достатньо відсунути меблі, прибрати штори, а також можна наклеїти тепловідбивний екран.

Насамкінець не буде зайвим подумати про утеплення під'їзду та будинку. Для цього можна об'єднатися із сусідами і як мінімум перевірити, щоб усі вікна та двері щільно зачинялися, а трубопроводи були утеплені.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на зиму встановлять оновлені тарифи на тепло та гарячу воду: кого зачепить подорожчання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники грабують українські сім'ї платіжками у 50 тисяч за тепло, воду та газ: як врятуватися.

Джерело матеріала
loader